Svet 8

07.10.2024.

23:27

Uživo Objavljeno je; Izrael pokreće nove napade FOTO/VIDEO

Bukti sukob na Bliskom istoku. Izraleska vojska napala je južna predgrađa Bejruta i izdala upozorenja za evakuaciju 25 oblasti u Libanu. Hezbolah je odgovorio ispaljivanjem raketa na sever Izraela.

Izvor: B92.net

Objavljeno je; Izrael pokreće nove napade FOTO/VIDEO
Shutterstock/Prashantrajsingh

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

23:26

Izrael: Presreli smo projektile iz Libana

Izraelske zračne snage: "Nakon upozorenja koja su aktivirana u nekoliko područja u središtu zemlje, otkriveno je oko pet lansiranja koja su krenula iz Libana , neka od njih su presrele vazdušne snage, a ostali su pali na otvoreno područje."

23:23

Sirene u Izraelu, Hezbolah uzvraća

Ponovno se oglasile sirene u Izraelu, ovoga puta upozoravajući javnost na dojave o raketama ispaljenim iz Libana.

Ranije su se oglasile sirene zbog nadolazeće vatre iz Jemena i Gaze.

Izraelska vojska je rekla da su se sirene oglasile u središnjem Izraelu nakon što je identifikovano nekoliko ispaljenih projektila koji su iz Libana prešli na izraelsku teritoriju, izveštava Reuters.

23:22

UN: Izraelske akcije u Gazi su ratni zločini i potencijalni zločini protiv čovečnosti

Eksperti UN danas su izrazili solidarnost sa palestinskim narodom, povodom godišnjice Hamasovog napada na Izrael i početka rata u Pojasu Gaze, istakavši da akcije izraelske vojske protiv Palestinaca predstavljaju ratne zločine i moguće zločine protiv čovečnosti.

''Kao rezultat toga, Međunarodni sud pravde (MSP) upozorio je da postoji stvarna i neposredna opasnost od nepopravljive štete po pravo Palestinaca da budu zaštićeni od genocida'', upozorili su stručnjaci UN u zajedničkom saopštenju.

20:43

Izrael pokreće nove napade

Izraelska vojska kaže da će uskoro pokrenuti operacije na južnoj obali Libana.

IDF je upozorila stanovnike da se drže dalje od plaža južno od reke Avali, kao i ribare da se klone tog područja.

Vojska nije precizirala koje će operacije biti izvedene, ali je portparol Avičaj Adre rekao da bi ignorisanje naređenja predstavljalo "opasnost po ljudski život".

Izrael je takođe zatvorio pristup nekoliko gradova na severozapadu Izraela nakon „bezbednosne procene“.

20:43

Huti potvrdili

Jemenski Huti su potvrdili da su ranije danas ispalili dve rakete ka centralnom Izraelu.

Izraelska vojska saopštila je da je presrela projektil iz Jemena koji je aktivirao sirene za vazdušni napad širom centralnog Izraela.

Huti koje podržava Iran rekli su da su takođe lansirali nekoliko dronova u izraelskim lučkim gradovima Jafa i Eilat.

20:42

Ambasada Izraela obeležila godišnjicu napada Hamasa, zahvalnost Srbiji na podršci

Ambasadorka Izraela u Beogradu Avivit Bar-llan zahvalila je danas, na obeležavanju godišnjice napada palestinskog Hamasa na teritoriju te zemlje, Vladi Srbije i srpskom narodu na "nedvosmislenoj podršci koja predstavlja svetionik nade".

20:20

Godišnjica sukoba na Bliskom istoku

Izvor: TV Prva

20:03

Uspostavljena nova vojna zona na granici sa Libanom

Izraelska vojska danas je saopštila da je uspostavila novu zatvorenu vojnu zonu na granici sa Libanom, u oblastima Roš Hanikra, Šlomi, Hanita, Adamit i Arab al-Aramše.

Kako navodi IDF, do tog poteza je dosšlo nakon najnovije procene situacije vezane za kopnene operacije vojske u južnom Libanu.

To je četvrta zatvorena vojna zona uspostavljena na severnoj izraelskoj granici otkako je IDF pokrenuo kopnene operacije u Libanu prošle nedelje, piše Tajms of Izrael.

19:07

Haifa, ispaljeno 135 projektila

18:57

"Pogođeno više od 120 terorističkih ciljeva"

Izraelska vojska saopštila je da su njene vazduhoplovne snage izvele večeras "vazdušnu operaciju velikih razmera" u južnom Libanu i pogodile više od "120 terorističkih ciljeva", misleći na Hezbolah.

Rečeno je da je u operaciji, koja je trajala oko sat vremena, korišćeno oko 100 borbenih aviona.

Izraelske odbrambene snage su dodale da su mete bile različite jedinice Hezbolaha, uključujući obaveštajne snage i elitne jedinice.

"Ova operacija prati niz napada čiji je cilj degradiranje Hezbolahove komande, kontrole i vatrene moći, kao i pomoć kopnenim snagama u postizanju njihovih operativnih ciljeva", saopštila je ID.

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: