Svet 1

07.10.2024.

9:12

Uživo Gađali su ih; "Nebo se zamračilo"; "Istorija je zauvek promenjena"

Bukti sukob na Bliskom istoku. Izraleska vojska napala je južna predgrađa Bejruta i izdala upozorenja za evakuaciju 25 oblasti u Libanu. Hezbolah je odgovorio ispaljivanjem raketa na sever Izraela.

Izvor: B92.net

Gađali su ih; "Nebo se zamračilo"; "Istorija je zauvek promenjena"
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

09:11

Na zidovima Jerusalima fotografije talaca

08:33

Predsednik Izraela: Još uvek patimo

Predsednik Izraela rekao je da zemlja "još uvek pati" godinu dana nakon napada Hamasa.

"Prošla je godinu dana otkako je život stao, nebo se zamračilo, a svi smo bili svedoci monstruozne okrutnosti neprijatelja koji je želeo uništenje jevrejskog naroda, države Izrael i izraelskog društva", poručio je Isak Hercog pre nego što je krenuo na svoju trodnevnu turneju komemoracije. 

"Svi smo još uvek u boli i tražimo prostor za nacionalnu žalost, za suze zbog užasne katastrofe koja nas je pogodila", dodao je.

Takođe je obećao "ponovnu izgradnju i obnovu" Izraela rekavši da posao neće biti dovršen dok svi taoci ne budu oslobođeni. 

08:31

Izraelska vojska gađala bolnicu u Gazi

Izraelska vojska saopštila je kako je napala Hamasove militante koji su se skrivali unutar "zapovednih i kontrolnih centara" u središnjoj Gazi. Rečeno je da su centri bili unutar bolnice Al-Aksa području Deir al-Balaha.

"Hamas je ove centre koristio za izvođenje napada na naše snage i državu Izrael", upozorili su iz vojske.

Dodali su kako su pre napada preduzeti "brojni koraci" kako bi se "umanjio rizik od povređivanja civila".

08:28

Upad Hamasa: Ovako je izgledao napad pre godinu dana

08:26

Bombardovano više od 40.000 ciljeva

U protekloj ratnoj godini u Pojasu Gaze Izrael je bombardovao više od 40.000 ciljeva, otkrio 4.700 ulaza u tunele i uništio 1.000 lokacija za lansiranje raketa, saopštile su danas Izraelske odbrambene snage (IDF), na godišnjicu upada palestinske militantne grupe Hamas u Izrael.

Izraelska vojska je saopštila da je od 7. oktobra 2023. godine poginulo 726 izraelskih vojnika, od kojih je 380 stradalo u napadima 7. oktobra, a 346 u borbama u Pojasu Gaze počevši od 27. oktobra 2023. godine, prenosi Rojters.

Broj ranjenih vojnika u tom periodu iznosi 4.576, dok je 56 vojnika poginulo usled različitih operativnih nesreća.

Od početka rata na Izrael je ispaljeno 13.200 raketa iz Pojasa Gaze, 12.400 iz Libana, 60 iz Sirije, 180 iz Jemena i 400 iz Irana, navodi se u saopštenju IDF.

08:25

"Momenat kada je vreme stalo"

07:56

Ispaljeni projektili

Ranije jutros četiri projektila ispaljena su iz Gaze prema izraelskim zajednicama koje su pre tačno godinu dana bile pod žestokim napadima, saopštila je izraelska vojska.

Tri projektila presrele su izraelske vazdušne snage, dok je jedan pao na otvoreno područje, naveli su Izraelci. Komemoracija koja se održava u Reimu, na jugu Izraela, nije bila prekinuta.

07:30

Novi napadi

Izraelska vojska napala je južna predgrađa Bejruta i izdala upozorenja za evakuaciju 25 oblasti u Libanu.

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: