Svet 3

07.10.2024.

8:21

Uživo Krim gori; Uzbuna, uzbuna, poleću MiG-31 i nose "kinžale"

Rat u Ukrajini – 957. dan. Žestoke borbe nastavljene su u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti, dok ukrajinske i ruske snage dronovima pokušavaju da napadnu gradove s jedne i druge strane linije fronta.

Izvor: B92.net

Krim gori; Uzbuna, uzbuna, poleću MiG-31 i nose "kinžale"
Shutterstock/Ivan Cholakov

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

08:32

"Strela 10" oborila ukrajinski dron

Raketni sistem "strela 10" pomorske pešadije Severne flote grupe "Dnjepar" otkrio je i oborio ukrajinski izviđački dron avionskog tipa iznad leve obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

08:31

Dignuti Su-35

Kako javljaju ruski Telegram kanali, lovci Su-35 patroliraju vazdušnim prostorom pograničnih delova Kurske oblasti.

08:18

"Kad prestanete da im dajete oružje, rat će stati"

08:17

Mapa mogućih udara MiG-31 u Ukrajini

08:16

Noćni udar "šahedima" na Kijev

Ruske snage su noćas napale Kijev jurišnim dronovima "šahed". U prestonicu su ulazili u talasima i iz različitih pravaca, saopštila je Vojna uprava Kijeva. 

"Sve neprijateljske bespilotne letelice koje su pretile prestonici su neutralisane", navodi  Vojna uprava.

Nema izveštaja o šteti ili žrtvama.

08:14

Uzbuna, uzbuna; Poleću Mig-31K i nose kinžale

Širom Ukrajine proglašena je vazdušna uzbuna zbog poletanja MiG-31K, a u Kijevskoj oblasti se čuju eksplozije.

Kako je saopštila Vojna uprava grada Kijeva, primećena su lansiranja raketa "kinžal" sa nosača MiG-31K, a u prestonici je delovala PVO. 

08:14

Proglašena vanredna situacija

U Feodosiji na jugoistoku Krima proglašena je vanredna situacija zbog požara koji je izbio u skladištu nafte, objavila je danas gradska uprava na Telegram kanalu, ističući da je požar izazvan "ljudskom rukom".

Na lice mesta upućeni su spasioci, a povređenih nema, saopštila je lokalna vlada, prenosi agencija RIA Novosti.

"Prema informacijama Odeljenja za civilnu odbranu i vanredne situacije administracije grada Feodosije, uvedena je vanredna situacija izazvana ljudskim faktorom", navodi se u saopštenju.

S druge strane, iz Ukrajine tvrde da je na tom području izvršen napad ukrajinskim dronovima. "Kijev independent" navodi da su stanovnici čuli nekoliko snažnih eksplozija oko 4.30 po lokalnom vremenu, neposredno pre nego što je počela vatra.

07:36

Odjeknule eksplozije

Tokom noći eksplozije su odjekivale u Pavlogradu i Dnjepru u Dnjepropetrovskoj oblasti, Hersonu koji je pod kontrolom Kijeva, Harkovu, gradu Lubni u Poltavskoj oblasti, Černigovu i Hmeljnickoj oblasti Ukrajine, javili su lokalni mediji.
 

07:36


Ruski PVO sistemi uništili su tokom prethodne noći 12 ukrajinskih dronova iznad Krima, šest iznad Kurske oblasti i po jedan iznad Belgorodske, Brjanske i Voronješke oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

07:36

"Uragan" uništava


Ruski raketni sistem "uragan" grupe snaga "Jug" uništio je uporište ukrajinske vojske kod Časova Jara, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: