Svet 7

07.10.2024.

10:17

Uživo Lansirani kinžali; Gori Krim; Rusi digli Su-35

Rat u Ukrajini – 957. dan. Žestoke borbe nastavljene su u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti, dok ukrajinske i ruske snage dronovima pokušavaju da napadnu gradove s jedne i druge strane linije fronta.

Izvor: B92.net

Lansirani kinžali; Gori Krim; Rusi digli Su-35
Shutterstock/aarrows

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti iz Ukrajine pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

10:08

Olupine raketa padaju po Kijevu

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio da su na tri distrikta u Kijevu pale olupine ruskih projektila, oborenik ukrajinskom PVO.

"Olupina je pronađena na nekoliko mesta u Solomjanskom okrugu na otvorenim prostorima. Krhotine su pale u blizini pešačkog prelaza u Ševčenkovskom okrugu. Krhotine su pale i na trotoar u Holosijevskom okrugu, a još jedna je udarila u krov minibusa. Sve službe su na terenu", rekao je Kličko.
 

09:55

Ruski opozicionar ubijen u borbi

Ildar Dadin, poznati ruski opozicioni aktivista koji se borio u Ukrajini na strani Kijeva, ubijen je u akciji, saopštila je grupa koja ga je regrutovala. Portparolka te grupe, odnosno Građanskog veća, potvrdila je za BBC da je Dadin poginuo i dodala da je "bio i ostao heroj".

Aktivista koji je postao vojnik ubijen je kad su se vojnici iz njegovog dobrovoljačkog bataljona, Legije sloboda Rusiji našli pod ruskom artiljerijskom vatrom u Harkovskoj oblasti, u severoistočnoj Ukrajini. Za sada nema više detalja, a sama Legija ne želi da komentiriše, ali naglašava da je vojna operacija još uvek aktivna.

Dadin je postao poznat u Rusiji pre desetak godina po svojoj upornosti u organizovanju mirnih protesta dok je tamošnja politička represija jačala. On je bio prva osoba procesuirana prema novom zakonu iz 2014., kojim je ponavljanje kršenja ruskih sve restriktivnijih pravila o protestima proglašeno krivičnim delom.

09:49

Ukrajinski zvaničnik: Rusija planira 225.000 regruta godišnje

09:49

Stigli F-16 iz Holandije

08:33

Potvrđeno: Kinžali su lansirani

Ukrajinski mediji navode da je bilo lansiranja raketa Kh-47M2 "kinžal" sa nosača "Mig-31K".

"U Kijevu je radila protivvazdušna odbrana. Ostanite u skloništima dok se ne oglasi alarm", rekao je Sergej Popko, šef PVO odbrane Kijeva.

08:32

"Strela 10" oborila ukrajinski dron

Raketni sistem "strela 10" pomorske pešadije Severne flote grupe "Dnjepar" otkrio je i oborio ukrajinski izviđački dron avionskog tipa iznad leve obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

08:31

Dignuti Su-35

Kako javljaju ruski Telegram kanali, lovci Su-35 patroliraju vazdušnim prostorom pograničnih delova Kurske oblasti.

08:18

"Kad prestanete da im dajete oružje, rat će stati"

08:17

Mapa mogućih udara MiG-31 u Ukrajini

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: