Svet 0

06.10.2024.

18:45

Skandalozno: Vodeći republikanac odbio da prizna da je Tramp izgubio izbore 2020.

Republikanski predsednik Predstavničkog doma Kongresa SAD Majk Džonson izbegao je danas pitanje da li prihvata činjenicu da je Donald Tramp izgubio od demokratskog predsednika Džoa Bajdena na izborima 2020. godine.

Izvor: Index.hr

Skandalozno: Vodeći republikanac odbio da prizna da je Tramp izgubio izbore 2020.
EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Podeli:

Tramp, koga je Bajden pobedio 2020. godine, ponovo je predsednički kandidat Republikanske stranke i suočiće se sa potpredsednicom Demokratske stranke Kamalom Haris na izborima 5. novembra. Ankete pokazuju da će izborna trka biti veoma tesna.

"Želite da, kada govorimo o budućnosti, govorimo o stvarima koje su se desile pre četiri godine", odgovorio je Džonson u intervjuu za ABC Nevs u nedelju.

"Nećemo pričati o tome šta se dogodilo 2020., razgovaraćemo o 2024.", rekao je Džonson. "Džo Bajden je predsednik skoro četiri godine, a sada svi moraju da idu napred."

"Ne prihvatam vašu igru"

Kada su ga novinari dodatno pritisnuli da odgovori detaljnije, rekao je: "Ne prihvatam vašu igru". 

Senator Džej Di Vens, Trampov potpredsednik, zaobišao je slično pitanje u potpredsedničkoj debati u utorak. Džonson je odbio da osudi izjavu bivšeg predsednika da bi politički protivnici mogli da stoje iza pokušaja atentata.

Tramp je preživeo pokušaj atentata na mitingu u Pensilvaniji 13. jula, a u septembru je izbegao i drugi pokušaj ubistva, koji je sprečio agent američke tajne službe koji je patrolirao Trampovim golf terenom na Floridi. Istražitelji nisu pronašli dokaze o umešanosti Trampovih političkih protivnika u istrage koje su u toku.

Džonsona su pitali i da li bi doprineo overavanju rezultata izbora 2024. ako Tramp izgubi, na šta je on odgovorio: "Ja ću se pridržavati Ustava... Kongres ima vrlo specifičnu ulogu i mi moramo da je ispunimo".

Trampove pristalice upali su na Kapitol SAD pre četiri godine u neuspešnom pokušaju da spreče kongresnu potvrdu rezultata izbora 2020.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: