Svet 2

06.10.2024.

9:27

Uživo Rusi napreduju; Proglašena uzbuna

Rat u Ukrajini - 956. dan.

Izvor: B92.net

Rusi napreduju; Proglašena uzbuna
Shutterstock/Mike Mareen

Podeli:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje da naredna nedelja bude istorijska za odbranu Ukrajine i da će "smislene odluke" biti donete u okviru sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj 12. oktobra.

U Kijevu se čulo više eksplozija, dok je na snazi upozorenje na vazdušnu opasnost. Borbe se vode duž linije fronta u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti.

Uživo

09:27

Kijev: Oboreno 56 od 87 ruskih dronova

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je Rusija tokom noći lansirala 87 dronova i četiri rakete na teritoriju te zemlje.

Jedinice protivvazdušne odbrane Ukrajine uništile su 56 dronova i dve rakete, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegramu.

08:43

Tokom noći u Odesi, Vinjickoj oblasti i Kijevu odjekivale su eksplozije, javili su ukrajinski mediji.

08:43

Uništeni dronovi

Tokom noći ruski PVO sistemi uništili su dva ukrajinska drona iznad Kurske oblasti i po jedan iznad Belgorodske i Voronješke oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

08:40

Novi podaci: Ovo su gubici ruske vojske

08:40

Ruska vojska napreduje

Ruska vojska oslobodila je naselje Želano Drugo u DNR.

U ukrajinskom napadu dronom na Gorlovku, ranjeno je 11 osoba.

Iako je Ugledar pod kontrolom ruske vojske, za sada nema mogućnosti za evakuaciju stotine njegovih građana koji se kriju u skloništima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

08:38

Popko: Uništeni svi ruski dronovi lansirani na Kijev

Protivvazdušna odbrana neutralisala je sve dronove iznad Kijeva i na prilazima gradu, objavio je na Telegramu šef ukrajinske Uprave za civilno vazduhoplovstvo Sergej Popko, ne navodeći tačan broj uništenih bespilotnih letelica.

Popko je naveo da nije bilo žrtava niti materijalnih razaranja, prenosi Interfaks Ukrajina.

"Napadi su izvedeni u talasima i iz različitih pravaca. Uzbuna za vazdušni napad proglašavana je tri puta i ukupno je trajala više od pet sati", naveo je Popko.

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: