Svet 0

04.10.2024.

12:18

Izraelci saopštili: Likvidiran još jedan komandant Hezbolaha

Komandant libanskog pokreta Hezbolah zadužen za komunikacije, Muhamad Rašid Sakafi, ubijen je juče u izraelskom vazdušnom napadu na Bejrut, saopštila je danas izraelska vojska (IDF).

Izvor: Tanjug

Izraelci saopštili: Likvidiran još jedan komandant Hezbolaha
Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju IDF, Sakafi je vodio odsek za komunikacije Hezbolaha od 2000. godine i smatralo se da je blizak rukovodstvu tog pokreta, preneo je Tajms of Izrael.

"Sakafi je uložio značajne napore u razvoj komunikacionih kapaciteta između svih jedinica Hezbolaha u toku svih perioda operacije kako bi se održao tok informacija unutar kompletne terorističke organizacije", dodala je izraelska vojska.

Prethodno je IDF saopštila da je izraelska vojska  u velikom vazdušnom napadu na glavni grad Libana, Bejrut, tokom noći gađala štab obaveštajne službe libanske militantne grupe Hezbolah.    

Njujork tajms i američki portal Aksios objavili su da je meta izraelskog napada na Bejrut bio Hašem Safiedin koji bi trebalo, kako se pretpostavlja, da bude izabran za novog vođu Hezbolaha nakon što je Hasan Nasralah ubijen u izraelskom napadu na Bejrut 27. septembra, preneo je Tajms of Izrael.

IDF navodi da je devet izraelskih vojnika poginulo u sredu na nekoliko lokacija na jugu Libana.

Ističe se da su izraelske trupe pronašle oružje koje je Hezbolah ostavio u selima u južnom Libanu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: