Svet 1

19.03.2024.

17:58

Francuska policija u akciji: Uhapšene 82 osobe

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas u Marselju da su uhapšene 82 osobe u operaciji protiv trgovine drogom u tom gradu na jugu zemlje, preneo je pariski list Mond na svom sajtu.

Izvor: Beta

Francuska policija u akciji: Uhapšene 82 osobe
Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

Podeli:

List piše da Makron želi da "zaustavi trgovinu drogom i obezbedi javni red i mir", a njegova poseta Marselju usledila je posle nekoliko policijskih operacija protiv dve kriminalne bande u tom gradu.

Makron je tokom nenajavljene posete rekao da država neće pokleknuti pred tom "strašnom pošasti" i dodao da treba pružiti podršku žrtavama, među kojima su neki mladi članovi porodice primorani da učestvuju u trgovini drogom pretežno kao "stražari" prilikom neke ilegalne transakcije.

Operacija "Čisto mesto XXL" sprovedena je u Marselju tokom 24 sata, saopštila je Jelisejska palata i dodala da su održane i druge operacije tokom nekoliko nedelja, takođe u Marselju, ali i u drugim gradovima.

Makron je rekao da su prvog dana operacije uhapšene 82 osobe i oko 60 osoba je zadržano u pritvoru dok se ne sprovede potpuna istraga.

Zaplenjeno je 140.000 evra, preneo je Mond i dodao da će 4.000 policajaca i žandarma biti raspoređeno u Marselju i okolini tokom tri nedelje.

Zamisao je da se situacija u potpunosti reši, tako da će policijsko nadgledanje biti pojačano i u narednim nedeljama, saopštile su lokalne vlasti na jugu Francuske.

Makron je danas bio u Marselju u pratnji ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena (Gerald Darmanin) i ministra pravde Erika Dipon-Moretija (Eric Dupond-Moretti).

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: