Svet 0

04.10.2024.

7:12

Nikad jači napad: Odjekuju eksplozije, ceo grad u plamenu FOTO/VIDEO

Izraelsko bombardovanje izazvalo je velike eksplozije ispred međunarodnog aerodroma u Bejrutu tokom noći u kojoj su vazdušni napadi bili usmereni na Hezbolah u samom gradu.

Izvor: Tanjug, BBC

Nikad jači napad: Odjekuju eksplozije, ceo grad u plamenu FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Podeli:

Cilj je bio nejasan, ali se zna da se aerodrom graniči sa Dahijehom – Hezbolahovim uporištem u glavnom gradu. Oblaci dima mogli su se videti nad gradom dok je svitala zora, javlja BBC.

Ministarstvo javnog zdravlja Libana saopštilo je da je 37 ljudi ubijeno u izraelskim kopnenim i vazdušnim napadima u poslednja 24 sata, dok je 151 osoba ranjena.

Libanska vojska je saopštila da su dva njena vojnika ubijena na jugu zemlje dok su izraelske snage nastavile sa invazijom na Hezbolah i naredile da se evakuiše još 20 gradova i sela.

Izraelska vojska nije komentarisala te podatke, ali je navela da su njene trupe ubile borce Hezbolaha blizu granice. Hezbolah saopštava da je gađao izraelske trupe sa obe strane granice.

Dva fatalna napada na vojnike libanske vojske dogodila su se u razmaku od samo nekoliko sati u četvrtak, trećeg dana invazije.

U prvom incidentu, saopštila je vojska, jedan vojnik je poginuo, a drugi je ranjen "kao rezultat agresije izraelskog neprijatelja tokom operacije evakuacije i spasavanja sa libanskim Crvenim krstom u selu Tajbeh".

Crveni krst je saopštio da su četiri njegova dobrovoljca takođe lakše ranjena i da je njihovo kretanje bilo koordinisano sa mirovnim snagama UN.

Vojska je saopštila da je u drugom incidentu poginuo još jedan vojnik "nakon što je izraelski neprijatelj gađao vojni položaj u oblasti Bint Jbeil".

"Ta jedinica odgovorila je na otvorenu vatru", dodala je libanska vojska.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: