Svet 0

03.10.2024.

16:03

Skandal nad skandalima BBC-ja; Sve je sada otkazano

BBC je otkazao intervju sa bivšim britanskim premijerom Borisom Džonsonom, nakon što mu je voditeljka Laura Kunsberg greškom poslala svoje beleške, namenjene njenom timu.

Izvor: Tanjug

Skandal nad skandalima BBC-ja; Sve je sada otkazano
EPA-EFE/ANDY RAIN

Podeli:

Kako je preneo Gardijan, Kunsberg je rekla da je Džonsonu greškom poslala beleške "u poruci koja je bila namenjena njenom timu".

Bivši politički urednik BBC-a je rekao da je to bilo "sramotno i razočaravajuće".

Intervju je trebao da se danas emituje u 19.30 sati na BBC Jedan, a bio je najavljivan kao Džonsonov prvi veliki intervju nakon što je napustio poziciju premijera.

Očekivalo se da Džonson govori o Bregzitu, o tome kako se njegova vlada nosila sa pandemijom koronavirusa, i o skandalu povodom toga što su čelnici njegove partije organizovali zabave u vreme zabrana okupljanja koja su važila za sve građane u vreme pandemije.

Džonson, koji je bio premijer Velike Britanije od 2019. do 2022. godine napisao je memoare "Oslobođen", koji će biti objavljeni sledeće nedelje.

Portparol BBC-a je saopštio da je nehotični potez doveo do toga da je intervju "neodrživ", i da su se i tim BBC-a i Džonsona složili da ga otkažu.

Portparol Borisa Džonsona je odbio da komentariše događaj.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: