Svet 0

03.10.2024.

10:53

Pucnjava kod granice: Napadnut kamion sa migrantima; ima mrtvih

Šest migranata je poginulo nakon što su meksički vojnici otvorili vatru na kamion koji je prevozio izbeglice u blizini granice sa Gvatemalom, saopštilo je meksičko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Pucnjava kod granice: Napadnut kamion sa migrantima; ima mrtvih
EPA-EFE/Angel Hernandez

Podeli:

Vojnici su tvrdili da su čuli pucnje dok su se kamioni i još dva vozila približavali njihovoj poziciji u utorak kasno uveče u južnoj državi Čijapas, u blizini grada Uistla.

Dvojica vojnika otvorila su vatru na kamion, koji je prevozio migrante iz Egipta, Nepala, Kube, Indije, Pakistana i najmanje još jedne zemlje. Vojnici su tada prišli kamionu i pronašli četvoricu mrtvih migranata, a 12 ranjenih, prenosi Asošiejted pres.

Dvojica ranjenih su kasnije preminula od zadobijenih povreda. Nije bilo neposrednih informacija o stanju ostalih 10.

Lokalni tužioci su potvrdili da su sve žrtve umrle od prostrelnih rana. Ministarstvo odbrane nije saopštilo da li su migranti poginuli od vojne vatre, niti da li je u kamionu pronadjeno oružje.

U vozilu su bila ukupno 33 migranta.

Ovo područje je uobičajena ruta za krijumčarenje migranata, koji su često spakovani u pretrpane teretne kamione, navodi AP.

Ministarstvo je saopštilo da su dvojica vojnika koji su otvorili vatru razrešeni dužnosti do okončanja istrage.

To nije prvi put da meksičke snage otvaraju vatru na vozila koja prevoze migrante u toj oblasti, koja je takodje poprište borbi izmedju zaracenih narko kartela.

U istoj oblasti 2021. godine, kvazivojna Nacionalna garda otvorila je vatru na kamionet koji je prevozio migrante, ubivši jednog i ranivši četvoro.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: