Svet 0

03.10.2024.

8:55

Vođa Hezbolaha pristao na prekid vatre par dana pre ubistva?

Ministar spoljnih poslova Libana tvrdi da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah pristao na 21-dnevni prekid vatre koji su predlagali SAD i Francuska samo nekoliko dana pre nego što ga je Izrael ubio u napadu na Bejrut.

Izvor: vijesti.ba

Vođa Hezbolaha pristao na prekid vatre par dana pre ubistva?
Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

Podeli:

"Nasralah se složio, složio se", rekao je Abdalah Bou Habib u intervjuu za CNN koji je emitovan sinoć.

"Složili smo se u potpunosti. Liban je pristao na prekid vatre, ali u dogovoru s Hezbolahom. Predsednik Libanskog zastupničkog doma Nabih Beri konsultovao se s Hezbolahom i mi smo obavijestili Amerikance i Francuze. I rekli su nam da se Netanyahu također složio s izjavom koju su objavila oba predsjednika - Biden i Macron", dodao je.


"Potpuno smo se složili. Liban je pristao na prekid vatre, ali u dogovoru sa Hezbolahom. Dugogodišnji predsednik libanskog parlamenta Nabih Beri se konsultovao sa Hezbolahom i obavestili smo Amerikance i Francuze. A oni su nam rekli da se i Netanjahu slaže sa izjavom koju su objavila oba predsednika – Bajden i Makron", dodao je on.

Habib je rekao da je viši savetnik američkog predsednika Amos Hohštajn trebao da ode u Liban kako bi pregovarao o prekidu vatre.

"Rekli su nam da se Netanjahu složio s tim i tako smo takođe dobili saglasnost Hezbolaha. Znate što se dogodilo od tada", dodao je.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: