Svet 1

03.10.2024.

16:08

Uživo Avioni dežuraju na granici; Uništeni su, ostale samo ruševine FOTO

Rat u Ukrajini – 953. dan. U protekla 24 časa najžešće borbe vodile su se na pokrovskom i kurahovskom pravcu, navodi u izveštaju sa fronta Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Izvor: B92.net

Avioni dežuraju na granici; Uništeni su, ostale samo ruševine FOTO
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

16:05

Vovčansk posle napada

16:02

Američki "Boing" dežura na granici

Američki špijunski avion "boing" RC-135V "rivet džoint" dežura kod rusko-finske granice, pokazuju podaci sa sajta "Flajtradar".

Avion je poleteo sa aerodroma na severo-istoku Poljske u 13.16 po moskovskom vremenu.

Pored toga, još dva američka aviona ("posejdon" i još jedan "rivet džoint") primećeni su iznad Crnog mora zapadno od Krima.
 

14:19

Ukrajinska vojska u "akciji"

14:03

Rute u Kijevu

Novi generalni sekretar NATO Mark Rute doputovao je u Kijev, javljaju svetske agencije.


 

13:14

Rusi će ispuniti svoj cilj?

Rusija će uskoro izaći na granice Luganske i Donjecke Narodne Republike (LNR i DNR), rekao je penzionisani pukovnik Oružanih snaga Ukrajine Sergej Grabski.

Kako je primetio ukrajinski pukovnik u penziji, poenta je da jedinice Oružanih snaga Rusije imaju mogućnost da ispune strateški zadatak koji im je postavljen, a to je da izađu na granice DNR i LNR. On tvrdi da će gubitak Ugledara dovesti do toga.

Grabski je naglasio da će se, u najgorem scenariju za Oružane snage Ukrajine, u proleće-leto sledeće godine, na stranicama novina pojaviti gradovi poput Pavlograda, Slavjanska i Kramatorska.
 

12:15

Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:


▪ Jedinice grupe Istok popravile su situaciju duž linije fronta i odbile dva kontranapada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine, gubici protivnika iznosili su oko 130 vojnika;
▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 75 vojnika i tri skladišta municije u zoni grupe Dnjepar;
▪ Borci grupe Jug odbili su tri kontranapada, gubici Oružanih snaga Ukrajine u ovoj zoni iznosili su oko 720 vojnika;
▪Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe "Centar" iznosili su 615 vojnika, dva oklopna vozila, odbijeno je osam kontranapada;
▪Jedinice grupe Istok popravile su situaciju duž linije fronta i odbile dva kontranapada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine;
▪Grupa Jug uništila je pogon za montažu bespilotnih letelica, stanicu za elektronsko ratovanje i tri skladišta sa Oružanim snagama Ukrajine;
▪Ruski PVO sistemi oborili su 122 ukrajinske bespilotne letelice van zone specijalnih operacija;
▪Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su četiri rakete Atakams, pet projektila Hajmars i 144 drona ukrajinskih oružanih snaga.
 

11:40

Uništeno ukrajinsko skladište municije

Ruska avijacija uništila je skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u Donjecku, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

"Vazdušnim udarom pomoću univerzalnog modula za planiranje i korekciju sa visokoeksplozivnom bombom FAB-3000 uništeno je skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Razliv", saopštilo je rusko ministartvo.

10:58

Harkov

10:55

Ukrajina i Poljska razgovarale su o tehničkim koracima za rešavanje problema ekshumacije ubijenih tokom Volinjske tragedije, saopštio je ministar spoljnih poslova Andrij Sibiha posle jednodnevne posete Poljskoj.

10:15

Ubijena tri civila u Belgorodu

Tri civila su ubijena, a 24 su zadobila rane nakon napada ukrajinskih trupa na stambena naselja u sredu u pograničnoj ruskoj oblasti Belgorod, saopštio je danas regionalni ministar zdravlja Andrej Ikonikov na svom Telegram kanalu.

"U granatiranju su poginule tri osobe, a 24 su zadobile rane različite težine, među kojima dvoje dece. Jedno dete je na lečenju u Regionalnoj dečijoj bolnici, drugo je otpušteno na ambulantno lečenje", rekao je on.

Kako je naveo, sedmoro povređenih je u teškom stanju.

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: