Svet 3

03.10.2024.

18:51

Uživo Nove eksplozije u Bejrutu; "Pala" pretnja koja može da uveća užas VIDEO

S položaja Hezbolaha na jugu Libana nastavljena je baražna paljba na sever Izraela, izraelski komandosi nastavili kopnenu operaciju. Na jugu Libana poginulo je osam izraelskih vojnika, potvrdio IDF.

Izvor: B92.net

Nove eksplozije u Bejrutu; "Pala" pretnja koja može da uveća užas VIDEO
B92.net

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

18:49

Nove eksplozije u Bejrutu, upozorenje za više od 20 gradova

U Bejrutu se čuju glasne eksplozije a dim se diže iznad južnih predgrađa grada, izvestila je ekipa Si-En-En (CNN).

Izraelska vojska pozvala je danas stanovnike više od 20 gradova u južnom Libanu da odmah napuste svoje domove, jer je nastavila sa napadima na Hezbolah.

Upozorenje se odnosi i na glavni grad provincije Nabatieh, preneo je Rojters.

18:05

Najmanje 99 ljudi je poginulo i najmanje 169 je povređeno u izraelskim vazdušnim napadima na Pojas Gaze u poslednja 24 sata, preneo je CNN.

16:27

Pogođena zgrada u kojoj se nalazi kancelarija za odnose sa medijima Hezbolaha

16:00

Broj ubijenih u napadu na Bejrut porastao na devet

Broj ubijenih u izraelskom vazdušnom napadu na stan u centru Bejruta porastao je danas na devet, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

Prethodno je saopšteno da je u napadu poginulo sedam osoba.

15:59

Italijani pozvani da napuste Iran

Italijanima koji se nalaze u Iranu, njih oko 700, preporučili smo da se vrate u Italiju komercijalnim letovima, koji se postepeno obnavljaju, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani u Senatu.

Osvrćući se na situaciju u Libanu, on je rekao da u posebno složenoj situaciji na terenu, Italija radi na uspostavljanju većeg broja odlazaka iz Bejruta, uključujuci čarter letove i druge vidove prevoza, na čemu radi sa Ministarstvom odbrane, prenela je Ansa.

"Upravo sada organizujemo poseban čarter let za prebacivanje oko 180 sunarodnika u Italiju, za koje se nadamo da ce stici vec večeras", istakao je Tajani.

15:31

Borelj osudio napad

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj osudio je danas napad izraelske vojske na centralni Bejrut, u kojem je poginulo sedam osoba, uključujući medicinske radnike, ističući da to predstavlja kršenje medjunarodnog humanitarnog prava.

"IDF je ponovo noćas gadjao zdravstvene radnike u centralnom Bejrutu: 7 ljudi, uključujući i bolničare, je ubijeno", rekao je Borelj u objavi na mreži Iks.

On je dodao da "ne samo da su civili žrtve u napadima, uključujući one u gusto naseljenim oblastima, već im je uskraćena i hitna pomoć".

15:29

Napadnuto sedište Hezbolaha

Izraelska vojska saopštila je da su njene vazdušne snage napale sedište Hezbolaha u Bejrutu.

15:05

Libanska vojska: Vojnik poginuo u izraelskom napadu

Libanska armija je danas saopštila da je njen vojnik poginuo u izraelskom napadu u južnom Libanu, pošto je nakon napada uzvratio vatru.

Kako je prenela agencija Rojters, to je prvi put da je libanska vojska uzvratila vatrom na Izraelce, od kako je sukob počeo pre godinu dana.

Izrael je u utorak otpočeo kopnenu vojnu akciju u Libanu, dok je libanski Hezbolah nastavio raketne napade na izraelsku teritoriju.

14:54

Preminuo konsultatnt iranske garde

.

Konsultant koji je radio za Iransku revolucionarnu gardu preminuo je od povreda zadobijenih u izraelskom vazdušnom napadu na sirijsku prestonicu Damask u ponedeljak, javila je iranska Studentska novinska mreža.

Konsultant je identifikovan kao Madžid Divani, a mreža nije iznela druge detalje o njemu, preneo je Rojters.

Reč je o napadu o kojem su izvestili sirijski državni mediji, koji su u utorak javili da su tri civila poginula, a da je devet osoba povređeno u izraelskom vazdušnom napadu na glavni grad Sirije, Damask.

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: