Svet 2

03.10.2024.

14:05

Uživo Odjeknule tri snažne eksplozije; Odgovor je stigao odmah: Detonirana je bomba

S položaja Hezbolaha na jugu Libana nastavljena je baražna paljba na sever Izraela, izraelski komandosi nastavili kopnenu operaciju. Na jugu Libana poginulo je osam izraelskih vojnika, potvrdio IDF.

Izvor: B92.net

Odjeknule tri snažne eksplozije; Odgovor je stigao odmah: Detonirana je bomba
B92.net

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

14:10

Izraelski helikopteri prevoze ranjene

14:03

Odjeknule tri snažne eksplozije; Odgovor je stigao odmah: Detonirana je bomba

Tri velike uzastopne eksplozije čule su se u Bejrutu, rekli su svedoci za Rojters. Hezbolah je nedugo nakon toga objavio da je detonirao bombu protiv izraelskih snaga koje su se infiltrirale u selo na jugu Libana, piše Skaj njuz.

Zasad nije poznato više detalja.

13:47

Novi udar na Bejrut

13:46

Sirijska PVO presrela napad

13:44

Potvrđeno: Ubijeni su pre tri meseca

Visoki zvaničnik Hamasa Ravhi Muštaha, koji je de fakto bio premijer Pojasa Gaze, ubijen je u izraelskom napadu pre nekoliko meseci, saopštili su danas Izraelske odbrambene snage (IDF) i obaveštajna služba Šin Bet.

Kako je objavio Tajms of Izrael, prema izvorima iz vojske i Šin Beta, Muštaha je bio meta napada koji je izvršen u pojasu Gaze pre tri meseca, zajedno sa zvaničnicima Hamasa Samehom al-Sirajem, koji je bio zadužen za bezbednosni portfelj u Hamasovom političkom birou i Sami Odehom, šefom Hamasovog "opšteg bezbednosnog mehanizma".

IDF je potvrdio da su njih trojica ubijena u napadu.

13:15

Ranjena dva belgijska novinara

13:14

Libanska armija: Jedan vojnik poginuo, drugi povređen prilikom asistiranja Crvenom krstu

13:14

Mapa dejstava Hezbolaha

12:48

Hezbolah: Rakete su ispaljene

Libanski pokret Hezbolah saopštio je danasda je aktivirao dve eksplozivne naprave da spreči novi pokušaj upada izraelske vojske na jug Libana kao i da je ispalio "raketni baraž" na severni grad u Izraelu.

Ta proiranska grupa je saopšptila da je aktivirala naprava kada su "izraelske neprijateljske pešadijske snage" pokušale da krenu ka gradu Marun al Rasu u Libanu, kod granice Libana i Izraela.

Hezbolah je odvojeno saopštio i da je ispalio rakete na grad Tiberijad na severu Izreaela.

Kako je saopšteno ispaljen je "baraž raketa" na Tiberijad kao odgovor na izraelsko bombardovanje libanskih "gradova, sela i civila".

12:47

EU planra da pošalje još pomoći u Liban

S obzirom da se eskalacija neprijateljstva Hezbolaha i Izraela nastavlja, Evropska komisija najavila je danas dodatnih 30 miliona evra humanitarne pomoći za one kojima je najpotrebnija u Libanu.

Krajem septembra EU je najavila pomoć od deset miliona evra i s ovom objavljenom danas, ukupna humanitarna pomoć Libanu za 2024. biće više od 104 miliona.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da je veoma zabrinuta zbog stalne eskalacije tenzija na Bliskom istoku ističuči da sve strane "moraju dati sve od sebe da zaštite živote nedužnih civila".

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: