Svet 2

03.10.2024.

12:20

Uživo Stigao "Iljušin"; Sve pretvoreno u pepeo; Poslata poruka: KRaj našem strpljenju

Sa položaja Hezbolaha na jugu Libana nastavljena je baražna paljba na sever Izraela, iako su izraelski komandosi nastavili kopnenu operaciju. U akcijama na jugu Libana poginulo je osam izraelskih vojnika, potvrdio je IDF.

Izvor: B92.net

Stigao "Iljušin"; Sve pretvoreno u pepeo; Poslata poruka: KRaj našem strpljenju
B92.net

Podeli:

  • Sve najnovije i najvažnije vesti pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

12:17

Sad su gotovi? Ubijen šef Hamasove vlade

12:14

Americi je poslata poruka: Kraj našeg strpljenja

Predsednik Irana je poslao poruku Sjedinjenim Državama preko Katara.

"Iran je napustio svoje strateško strpljenje i jednostrano samoograničenje i oštro će odgovoriti na svaku izraelsku odmazdu", navodno stoji u pismu, preneo je Iran obzerver.


 

11:42

Pretvoreno u pepeo....

11:41

Ubijen zvaničnik Iranske revolucionarne garde

11:14

Otrkriveno kog dana će Nasralah biti sahranjen, ali ne i gde i u koliko sati

Sahrana ubijenog lidera libanskog pokreta Hezbolah Hasana Nasralaha biće održana u petak, objavio je danas iranski Sabrin Njuz, citirajući neimenovani specijalni izvor.

Portal nije objavio detalje o vremenu i mestu sahrane, kako je naveo, mučenika Nasralaha, koji je ubijen u ciljanom izraelskom vazdušnom udaru na stambena područja Bejruta prošlog petka.

Kako je objavila agencija IRNA, cionistički premijer Izraela Benjamin Netanijahu, uz podršku SAD, dao je nalog iz sedišta UN u Njujorku da se ubije vođa Hezbolaha.

Nakon tog naloga, ratni avioni njegovog režima bacilli su bombe razbijače bunkera koje su im isporučile SAD na gusto naseljena područja Bejruta, ubivši Nasralaha i desetine civila, prenela je IRNA.

Kako se navodi, Sajed Hasan Nasralah umro je mučeničkom smrću u 64. godini nakon što je 32 godine bio generalni sekretar pokreta otpora Hezbolah.

11:12

Iran ponovno otvara vazdušni prostor

Iran je ponovno otvorio svoj vazdušni prostor za komercijalne letove nakon što je naredio njegovo zatvaranje u utorak naveče posle napada balističkim projektilima na Izrael.

"Nakon osiguravanja povoljnih i sigurnih uslova letenja i ukidanja ograničenja, avio-prevoznicima dopušteno je letenje danas od 5 ujutro", rekao je portparol Organizacije civilnog vazduhoplovstva, prema izveštaju novinske agencije Islamske Republike (IRNA). 

Organizacija je kasno u utorak objavila da će svi letovi širom zemlje biti otkazani do srede ujutro, što je kasnije produženo do danas ujutro.

11:10

"Ovo je kolektivni genocid"

Katarski emir, šeik Tamim bin Hamad Al-Thani rekao je danas da je kriza na Bliskom istoku "kolektivni genocid" i da je njegova zemlja uvek upozoravala na "nekažnjivost" Izraela.

"Postalo je kristalno jasno da je ono što se događa genocid, uz pretvaranje Pojasa Gaze u područje neprikladno za ljudski život, u pripremi za raseljavanje", rekao je tokom samita Azijskog dijaloga o saradnji u Dohi. Katarski emir takođe je osudio izraelske vazdušne napade i vojne operacije "protiv bratske Libanske Republike".

10:42

Ubijeno oko 15 članova Hezbolaha

Oko 15 članova Hezbolaha ubijeno je u napadu u južnom Libanu, saopštila je izraelska vojska dodavši da su borci ubijeni u udaru na zgradu opštine u Bint Jbeilu.

Rečeno je da je militantna grupa delovala i skladištila velike količine oružja unutar zgrade.

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: