Svet 4

02.10.2024.

22:00

Izraelac u papučama jurio teroriste po Tel Avivu: Jednog ubio VIDEO

Lev Kraitman, mladić iz grada Jafe u Izraelu, hrabro je reagovao kada je čuo pucnjeve sa obližnje tramvajske stanice. Suprostavio se napadačima koje je jurio trčeći u sandalama, a jednog od terorista je uspeo da eliminiše pištoljem.

Izvor: Dnevnik.hr

Izraelac u papučama jurio teroriste po Tel Avivu: Jednog ubio VIDEO
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

Lev Krejtman, dugokosi mladić, nehajno je jeo biftek u restoranu u Jafi kada je nedaleko od njega čuo pucnjavu. On je bez oklevanja potrčao ka tramvajskoj stanici gde su dvojica terorista pucala i ubadala sve koji su prolazili.

Lev je izvukao pištolj i suočio se sa napadačima, ubivši jednog od njih istog trenutka.

Na platformi Iks pojavio se i video koji prikazuje Leva kako trči u sandalama i puca, primoravajući drugog teroristu da pobegne.

Lev je potom zbrinuo ranjenike do dolaska hitne pomoći. Policija je kasnije potvrdila da je sedam osoba poginulo, a 11 ranjeno u terorističkom napadu, koji se dogodio samo nekoliko minuta pre početka iranskog udara na Izrael.

U intervjuu za Dejli mejl, Lev je opisao svoj herojski čin.

"Živim odmah iznad tramvajske stanice u Jafi, upravo sam završio posao i bio sam gladan jer nisam imao ništa kod kuće. Sišao sam dole u ​​šnicel restoran i tada sam čuo pucnjavu", rekao je Lev, objašnjavajući da je poslednjih šest meseci služio u Gazi i kako je odmah shvatio da to mora biti pucnjava, a ne nešto drugo.

"Video sam sledeći tramvaj kako se približava i pokušao sam da ga zaustavim, ali nije stao. Kada se udaljio, tada sam video mrtve ljude na tlu stanice. To je bio i trenutak kada sam video dvojicu terorista. Jedan je počeo da beži u mom pravcu. U tom trenutku sam se sakrio iza kanti za otpatke, sakrio sam se po uličicama, ali sam ga držao na oku, ispalio sam dosta hitaca jer sam imao pištolj i bio sam na odstojanju. Jedan ga je pogodio, a onda je potrčao i pao."

Lev se potom posvetio povređenima da bi utvrdio ko je mrtav, a ko živ i da li se nekom od njih može pomoći. Hitna pomoć je ubrzo stigla, a policija je nedugo zatim eliminisala drugog teroristu.

Ovo nije prvi herojski čin Leva Kreitmana. Pre godinu dana, tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, Lev je bio u blizini festivala Nova, koji su napali pripadnici Hamasa. Odatle je izvukao oko 20 mladih ljudi, sa kojima je pobegao od napadača.

Posle svega što je Lev preživeo, on više nigde ne ide bez oružja.

Na novinarsko pitanje da li se oseća kao heroj, odgovorio je: "Voleo bih da sam bio bolji. Voleo bih da sam eliminisao drugog. Laska mi, ali je i čudno. Ne osećam se kao heroj."

Pitali su ga i o izboru obuće u kojoj je lovio teroriste u Jafi, na šta je on rekao da te sandale nosi sve vreme.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: