Svet 0

02.10.2024.

20:25

Poznati novi detalji eksplozija u blizini izraelske ambasade: Uhapšena tri mladića VIDEO

Danska policija je saopštila da istražuje dve eksplozije u blizini izraelske ambasade i da je privela na ispitivanje trojicu mladića, dodajući da su eksplozije najverovatnije rezultat detonacije bombi.

Izvor: Index.hr

Poznati novi detalji eksplozija u blizini izraelske ambasade: Uhapšena tri mladića VIDEO
Tanjug/Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix via AP

Podeli:

Dvojica mladića su uhapšena u vozu na glavnom železničkom koloseku u Kopenhagenu, dok je treći uhapšen odmah nakon eksplozija, rekao je novinarima šef policije Jens Jespersen.

Dve ručne bombe verovatno su uzrokovale eksplozije koje su prouzrokovale štetu na zgradi oko 100 metara od ambasade, dodao je.

"Ne možemo sa sigurnošću reći da je meta tih eksplozija bila upravo ambasada. Takođe istražujemo jesu li delovali sami, na zahtev nekoga drugoga, ili zajedno", rekao je Jespersen.

Odbio je da kaže kako su trojica mladića, starih između 15 i 20 godina, povezana s incidentom, ali je rekao da će policija podneti preliminarnu prijavu za ilegalni posed oružja. Ove godine je najmanje 10 Šveđana optuženo u Danskoj za pokušaje ubistva ili posedovanje oružja. To je izazvalo uzbunu i oštre kritike u društvu u pogledu širenja organiziranog kriminala.

Obaveštajci pomažu u istrazi

"U šoku smo zbog ovog što se dogodilo. Niko nije povređen i niko nije bio u ambasadi u trenutku eksplozija", rekao je portparol ambasade. Danske sigurnosne i obaveštajne službe pomažu policiji u istrazi i razmatraju pojačanje sigurnosti oko institucija povezanih sa jevrejskom zajednicom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: