Svet 4

02.10.2024.

12:36

Amerikanci, gubite se!

Iranski vrhovni vođa iznenada se pojavio u javnosti, nakon što su neki svetski mediji preneli da se sklonio na bezbedno, nakon što je naredio masovne vazdušne udare na Izrael.

Izvor: Večernji list

Amerikanci, gubite se!
EPA-EFE/WILL OLIVER

Podeli:

Ajatolah Ali Hamnei se danas sastao sa studentima i naučnicima, u svom prvom javnom pojavljivanju otkako je naredio raketni napad na Izrael.

Tom prilikom je za eskalaciju sukoba u regionu okrivio "SAD i neke evropske zemlje" koje "lažno tvrde da donose mir i spokoj u region".

On je poručio da se te zemlje moraju "izgubiti" iz regiona kako bi zemlje koje zaista pripadaju tom području mogle da žive u miru.

Takođe je rekao i da je u žalosti zbog smrti vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha, ali ipak nije odložio svoje sastanke jer je, kako je rekao, iranska žalost "oživljavajuća i pokretačka" snaga. "Biti u žalosti ne znači biti depresivan i sedeti u ćošku", rekao je.

Prethodno su neki strani mediji objavili da je Hamnei "nestao" nakon napada i da je najverovatnije smešten u neko od najobezbeđenijih skloništa, zbog predostrožnosti od odmazde Izraela.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: