Svet 0

02.10.2024.

9:48

Kvar: Lulin avion satima bio "zarobljen" u vazduhu

Avion koji je prevozio brazilskog predsednika Luiza Inasija Lulu da Silvu nazad u Braziliju bezbedno je sleteo na aerodrom u Meksiko Sitiju nakon što je satima kružio zbog tehničkih problema.

Izvor: Tanjug

Kvar: Lulin avion satima bio "zarobljen" u vazduhu
EPA-EFE/BIENVENIDO VELASCO

Podeli:

Brazilske vazduhoplovne snage potvrdile su bezbedno sletanje aviona, Erbas A319, u 19.16 časova po lokalnom vremenu nakon četiri sata kruženja oko aerodroma.

"Sleteli smo i svi su dobro", rekao je brazilski sekretar za štampu Žoze Krispinijano za AP.

Avion je poleteo juče popodne nakon inauguracije meksičke predsednice Klaudije Šejnbaum, ali je imao tehničkih problema nakon što je napustio Meksiko Siti.

Izvor koji je govorio pod uslovom anonimnosti i koji je bio u avionu, rekao je da je brazilski predsednik bio miran, ali zabrinut tokom leta, u kojem je bilo 16 ljudi, uključujuci prvu damu Rozandjelu Lulu da Silvu, članove kabineta, poslanike i posadu.

Lula je u nedelju stigao u Meksiko i imao sastanak sa bivšim predsednikom Andresom Manuelom Lopezom Obradorom.

Brazilski mediji preneli su da članovi Lulinog osoblja u avionu veruju da je tehnički problem nastao jer je ptica udarila u avion.
Protokol nakon takvog problema zahteva od pilota da lete blizu aerodroma.

U januaru, avion sa Lulinim bezbednosnim timom nije mogao da poleti jer je naišao na tehnički problem tokom putovanja u severoistočnu brazilsku državu Paraiba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: