Svet 0

01.10.2024.

21:30

Eksplozija kod ambasade Izraela: Specijalci na terenu

Velika policijska akcija je u toku kod izraelske ambasade u Stokholmu. Prema izveštajima, policija je pronašla oružje i čauru.

Izvor: Telegraf.rs

Eksplozija kod ambasade Izraela: Specijalci na terenu
EPA-EFE/Jonas Ekstroemer/TT SWEDEN OUT

Podeli:

"U oblasti se čula eksplozija, a mi smo tamo i vršimo provere", rekla je portparolka policije NaĐa Norton.

Policija se nalazi kod izraelske ambasade u Strandvegen ulici u Stokholmu sa nekoliko policijskih vozila, nakon što je prijava stigla nešto pre 18 časova u utorak uveče.

"U oblasti se čula eksplozija, a mi smo tamo i vršimo provere", rekla je portparolka policije Nadja Norton.

Pronađeni oružje i čaura

Prema izveštajima TV4 Nyheterna, policija sumnja da se dogodila pucnjava. Oružje i čaura su pronađeni kod ambasade.

Na licu mesta je najmanje deset policijskih automobila, a područje je sada ograđeno i psi pretražuju okolinu.

"Postoji kvalifikacija krivičnog dela, ali u ovom trenutku ne želimo da je otkrijemo", rekla je Nadja Norton, dodavši da ne može da komentariše da li je neko osumnjičen ili da li je incident bio usmeren na ambasadu.

Za sada nije pronađena nijedna povređena osoba. Policija je za TV4 Nyheterna izjavila da nema opasnosti za javnost, a takođe je pozvala građane da dostave eventualne informacije.

"Razgovaramo sa svedocima i pregledamo kamere u oblasti. Ako je neko nešto video i želi da podeli s policijom, neka nas kontaktira", rekla je Nadja Norton.

Povišen nivo bezbednosti

Tokom godine, bezbednost kod ambasade je više puta pojačana, između ostalog, nakon sumnje na pucnjavu u blizini i nakon što je pronađen opasan predmet.

U maju su uhapšeni naoružani mladići koji su imali cilj da napadnu izraelsku ambasadu. Kasnije je jedan 15-godišnji dečak osuđen za ozbiljno krivično delo vezano za oružje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: