Svet 1

01.10.2024.

23:29

Izraelska vojska: "Spremali su masakr"

Portparol Izraelske vojske (IDF) Danijel Hagari izjavio je danas da je militantna grupa Hezbolah planirala da koristi kuće u selima u južnom Libanu kao osnovu za napad koji bi ličio na napad militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Izvor: Kurir.rs/Tajms of Izrael

Izraelska vojska: "Spremali su masakr"
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Podeli:

"Hezbolah je pretvorio libanska sela koja se nalaze pored izraelskih sela, u vojne baze", rekao je Hagari, a preneo Tajms of Izrael.

Hagari je naveo da je Hezbolah planirao "napad na Izrael, na izraelske zajednice i masakr nedužnih muškaraca, žena i dece".

Taj plan su nazvali "Osvojite Galileju".

Izraelska vojska upozorila stanovnike Libana da ne idu na jug zbog intenzivnih borbi

Izraelska vojska je saopštila danas da se u južnom Libanu vode intenzivne borbe sa Hezbolahom i uputila upozorenje građanima da ne kreću svojim vozilima iz severnog područja u južni deo zemlje.

"Vode se intenzivne borbe u južnom Libanu, u kojima operativci Hezbolaha koriste civilno okruženje kao živi štit da se organizuju za izvođenje napada", saopštio je portparol IDF-a Avičaj Adre na X platformi.

On je dodao da se ne preporučuje kretanje vozila u pravcu sever-jug, južno od reke Litani, i da upozorenje važi do daljnjeg, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska (IDF) je saopštila danas da je počela pograničene kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, a kako je navela, cilj je infrastruktura Hezbolaha u brojnim libanskim selima duž granice koja predstavljaju pretnju izraelskim gradovima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: