Svet 0

01.10.2024.

16:30

"Nećemo ulaziti u Bejrut"; IDF saopštio plan kopnene ofanzive

Portparol Izraelskih bezbednosnih snaga (IDF) Daniel Hagari izjavio je danas da trupe IDF neće ulaziti u Bejrut ili bilo koje veće gradove u Libanu, kao i da će izraelska kopnena operacija u toj zemlji biti "najkraća moguća".

Izvor: Tanjug

"Nećemo ulaziti u Bejrut"; IDF saopštio plan kopnene ofanzive
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

Kako je preneo Tajms of Izrael, Hagari je novinarima rekao da izraelske trupe "ne idu u Bejrut".

"Ne idemo u gradove u južnom Libanu. Fokusirani smo na zonu ovih sela, na prostoru uz našu granicu. Uradićemo u toj zoni šta je neophodno da bismo demontirali i uništili infrastrukturu Hezbolaha", rekao je Hagari.

Na pitanje koliko dugo će trajati kopnena operacija u Libanu, koja je počela tokom noći, Hagari je odgovorio da to "neće otkriti neprijatelju".

"Trajaće najkraće moguće, dana, nedelja...Uradićemo šta je neophodno, ograničenu i lokalnu operaciju kakvu sprovodimo sada", rekao je on.

Hagari je kazao da je IDF kopnenu akciju preduzeo da bi se omogućilo da svih 60.000 Izraelaca mogu da se "bezbedno vrate u svoje domove u severnom Izraelu", kao i da su sa tom svrhom već sprovođene ograničene prekogranične intervencije u periodu od više meseci unazad.

"Naši vojnici su ušli u Hezbolahovu podzemnu infrastrukturu", kazao je Hagari, koji je dodao da su pronađena skrivena skladišta oružja Hezbolaha, koja su uništena, "uključujući napredno iransko oružje". 

Portparol IDF je istakao da je "Hezbolah izgradio, pripremao i opremao tu infrastrukturu mnogo godina, spremajući se za dan kada bi mogao da pokrene invaziju na severni Izrael", u planu sličnom onom u kome su pripadnici Hamasa 7. oktobra prošle godine počinili masakr.

Pročitajte još:

Sve je laž?

Ovo je šok nad šokovima: Šef jedinice Tajne službe bio je...

Putin jurca ulicama Moskve; Sazvan hitan sastanak VIDEO

Bela kuća hoda po tankoj liniji: SAD jedno govore, a podržavaju drugo...

Izrael žestoko udario; Odjekuju eksplozije; Naređena evakuacija FOTO/VIDEO

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: