Svet 10

01.10.2024.

11:18

Ovo je šok nad šokovima: Šef jedinice Tajne službe bio je...

Bivši iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izneo je u javnost šokantan podatak - šef jedinice iranske Tajne službe osnovane zbog agenata Mosada koji "operišu" u Iranu zapravo je bio izraelski agent.

Izvor: Times of Israel

Ovo je šok nad šokovima: Šef jedinice Tajne službe bio je...
Profimedia

Podeli:

U razgovoru za CNN Turk, Ahmadinedžad tvrdi da je još 20 agenata u iranskom obaveštajnom timu, zaduženih za nadgledanje aktivnosti izraelske obaveštajne službe, takođe okrenuto protiv Teherana, odnosno da su bili izraelski tajni agenti, preneo je Tajms of Izrael.

Navodni dvostruki agenti davali su Izraelu osetljive informacije o iranskom nuklearnom programu, prema rečima Ahmadinedžada, koje su potom naširoko preneli međunarodni mediji.

Tajms of Izrael podseća da zvanični Teheran često tvrdi da je osujetio operacije Mosada u zemlji, ali je istinitost takvih tvrdnji nejasna. Prošlog meseca, navodi se dalje, iranska Islamska revolucionarna garda je tvrdila da je 12 ljudi uhapšeno pod sumnjom da su služili kao operativci koji su sarađivali sa Izraelom i planirali dela protiv iranske bezbednosti.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: