Svet 0

01.10.2024.

14:53

Zapalio se autobus pun đaka: Nastradale 23 osobe FOTO/VIDEO

Autobus koji je prevozio učenike s njihovim nastavnicima zapalio se u utorak u predgrađu Bangkoka, 23 osobe su poginule.

Izvor: Telegraf.rs

Zapalio se autobus pun đaka: Nastradale 23 osobe FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Sakchai Lalit

Podeli:

Školski autubus u kome se nalazilo 40 učenika i nastavnika, koji su bili na izletu na periferiji Bangkoka u Tajavu.

Kako je prenela američka agencija  Rojters, forenzičar Trairong Fivpan je novinarima rekao da su identifikovana 23 tela, kao i da je istraga o uzrocima nesreće u toku.

Prema rečima tajlandskog ministra saobraćaja Surija Jungrungruengkita, na bolničko lečenje prebačeno je 16 učenika, kao i tri nastavnika. Ministar je naveo i da je reč o autobusu na prirodni gas.

Na slikama koje su se pojavile na društvenim mrežama, koje su preneli lokalni mediji, video se gust dim koji izbija iz autobusa, čiji su delovi bili u plamenu, koji je kasnije ugašen.

"Nastavnici su nam rekli da se vatra proširila veoma brzo. Nakon razgovora sa svedocima, verujemo da je eksploziju izazvala varnica iz gume koja je zapalila cilindar s gasom koji napaja vozilo", rekao je šef policije Kitirat Fanfet na konferenciji za novinare.

On je dodao da su neki učenici pobegli iskačući kroz prozore autobusa, kao i da se istražuje i autobuska kompanija da bi se utvrdilo da li je nemar doveo do nesreće.

Premijerka Tajlanda Paetongtarn Šinavatra je rekla da su se učenici vraćali s izleta iz provincije Utai Tani, oko 250 kilometara severno od prestonice. "Kao majka, želim da izrazim najdublje saučešće porodicama", navela je premijerka na društvenoj mreži Iks.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: