Svet 24

01.10.2024.

19:18

Uživo Puca sa svih strana; Oglasile se sirene: Napad; Zastrašujuće je VIDEO

Izraelska vojska saopštila je da su ispaljene rakete iz Irana na Izrael.

Izvor: B92.net

Puca sa svih strana; Oglasile se sirene: Napad; Zastrašujuće je VIDEO
B92.net

Podeli:

Sirene su se oglasile širom Izraela.

Uživo

19:27

Obustavljeni svi komercijalni letovi

Izrael je zatvorio svoj vazdušni prostor za komercijalne letove, saopštile su u utorak aerodromske vlasti u zemlji nakon iranske raketne baraža.

19:27

Bajden: SAD spremne da pomognu Izraelu da se odbrani od iranskih raketnih napada

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da su Sjedinjene Američke Države spremne da pomognu Izraelu da se odbrani od iranskih raketnih napada i da zaštiti američku vojsku u regionu.

"Razgovarali smo o tome kako su Sjedinjene Američke Države spremne da pomognu Izraelu da se odbrani od ovih napada i zaštiti američko osoblje u regionu", napisao je Bajden na platformi X (Tviter) o sastanku održanom sa potpredsednicom Kamalom Haris i timom za nacionalnu bezbednost Bele kuće ranije tokom dana, preneo je Rojters.

19:26

Nižu se snimci velikog napada

19:20

Izraelska vojska: Iranski napad se nastavlja

Napad Irana se nastavlja, stoji u najnovijem saopštenju izraelske vojske. Ponavlja se prethodna poruka stanovnicima da "ostanu u zaštićenom prostoru do daljega".

"Eksplozije koje čujete su od presretanja ili palih projektila", rečeno je.

19:08

Iran potvrdio da je pokrenuo napad

Iranska državna novinska agencija IRNA tek je sada potvrdila da je teheranska vojska počela da lansira balističke projektile prema Izraelu. 

Svedoci su rekli Rojtersu da su videli desetine projektila kako lete iznad središnjeg Jordana prema Izraelu.

19:01

Građani upozoreni: "Činimo sve da zaštitimo civile "

Izraelska vojska se upravo oglasila saopštenjem:

"Rakete su ispaljene iz Irana prema Državi Izrael. Nalaže vam se da budete u pripravni i tačno sledite uputstva. U poslednjih nekoliko minuta podeljeno je uputstvo za spašavanje života u raznim područjima širom zemlje."

19:00

Ispaljeno više od 100 projektila

Sirene se i dalje oglašavaju širom Izraela usred iranskog raketnog napada. Neki mediji u Izraelu navode da je u napadu ispaljeno više od 100 projektila.

17:22

Egipat: Izraelska eskalacija preti da zapali ceo region

Egipatski ministar spoljnih poslova osudio je ono što je opisao kao "ozbiljnu eskalaciju" u južnom Libanu, nakon što je izraelska vojska saopštila da je pokrenula "ograničeni" kopneni upad.

Badr Abdelati upozorio je da izraelska eskalacija preti da zapali ceo region "na način koji će dovesti do strašnih sigurnosnih i humanitarnih posledica", navodi se u saopštenju egipatskog ministarstva spoljnih poslova.

Abdelati je takođe najavio da će Egipat odbiti sve pokušaje uspostavljanja novog statusa "quo" koji krši suverenitet Libana.

  • Sve najnovije vesti o dešavanjima na Bliskom istoku pratite UŽIVO na b92.net

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: