Svet 26

01.10.2024.

20:11

Uživo Ispaljeno 200 raketa; Tutnji iznad Izraela; Poznato ko je izdao naredbu VIDEO

Izraelska vojska saopštila je da su ispaljene rakete iz Irana na Izrael.

Izvor: B92.net

Ispaljeno 200 raketa; Tutnji iznad Izraela; Poznato ko je izdao naredbu VIDEO
B92.net

Podeli:

Sirene su se oglasile širom Izraela.

Uživo

20:20

Šest poginulih

Broj poginulih u terorističkom napadu u Tel Avivu je šest, saopštila je policija. Još devet osoba je ranjeno. Ranije informacije su govorile o osam mrtvih i osam povređenih.

Jedan od terorista bio je naoružan jurišnom puškom, dok je drugi imao nož. Napali su civile na stanici železnice, pre nego što su nastavili da se kreću dalje pešice, napadajući ljude po ulicama. 

Naoružani civili pucali su i "neutralisali" dvojicu terorista, potvrdila je policija.

20:17

Jake eksplozije: Puca

20:12

Besni rat, rakete padaju kao kiša: Građani Srbije u opasnosti?

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je večeras za Tanjug, nakon raketnog napada Irana na Izrael, da je ambasada Srbije u stalnom kontaktu sa našim državljanima u Izraelu i da im je prosledila uputstva.

''Prema našoj evidenciji, ovde je nekih 2.500 naših državljana, uglavnom rezidenata. Takođe je tu i jedan mali broj onih koji nisu rezidenti. Naša ambasada prosledila je uputstva, dosta je bilo kontakata i prema ambasadi i meni i drago mi je da mogu da kažem da je odnos naših državljana pribran i disciplinovan. To je ono što u ovom momentu spašava živote'', naglasio je Nikolić.

20:04

Iran: 80 odsto lansiranih projektila pogodilo mete

Iranska državna televizija tvrdi da je 80 odsto od oko 200 projektila lansiranih na Izrael pogodilo svoje mete. Izraelske obrambene snage tvrde kako "nisu upoznate" da je neko povređen u napadu. 

Pretpostavlja se da je izraelska protivvazdušna odbrana - takozvana Gvozdena kupola - presrela određeni broj balističkih projektila. Izvori iz sirijske vojske rekli su da je izraelska protivvazdušna odbrana takođe oborila desetine projektila koji su leteli iznad južne Sirije.

20:02

Izraelske gasne platforme su, navodno, uništene

Platforme su se nalazile u Sredozemnom moru.

20:00

Izrael je ponovo otvorio vazdušni prostor nakon napada Irana. Poletanja i sletanja će se obavljati po rasporedu u narednih sat vremena, saopštila je izraelska uprava aerodroma.

19:59

Odjekuju sirene: Napad za napadom

19:57

Rakete okupirale nebo iznad Izraela
  • Sve najnovije vesti o dešavanjima na Bliskom istoku pratite UŽIVO na b92.net

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: