Svet 0

30.09.2024.

20:08

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa: "Nisam kriv"

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa, nakon što se pozicionirao s puškom izvan golf terena bivšeg predsednika 15. septembra, danas se izjasnio da nije kriv prema pet tačaka optužnice.

Izvor: Index.hr

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa: "Nisam kriv"
Profimedia

Podeli:

Tijekom sudskog saslušanja Rajan Rut (58) izjasnio se da nije kriv prema optužnicama koje uključuju pokušaj atentata na važnog predsedničkog kandidata. Naređeno je da ostane u zatvoru do početka suđenja.

Tužioci su rekli da je Rut nameeravao da ubije Trumpa dok je igrao golf u golf klubu "Tramp Internationa"l u Vest Palm Biču.

Routovi advokati su na sudskom ročištu 23. septembra rekli da je Rutovo pismo u kome je pisalo "Ovo je bio pokušaj ubistva Donalda Trumpa, ali izneverio sam vas" možda bilo pokušaj privlačenja pažnje.

Rut se skrivao izvan ograde s pogledom na šestu rupu terena, gde su vlasti pronašle pušku tipa AK-47, kesicu s grickalicama, digitalni fotoaparat i torbe s metalnim pločama namenjenim zaštiti od pucnjave američke Tajne službe, prema rečima tužilaca.

Agent Tajne službe koji je nadgledao teren uočio je Ruta i zapucao nakon što je primetio da se puška probija kroz ogradu. Rut je pobegao te je kasnije uhapšen na auto-putu na Floridi, rekli su tužioci

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: