Svet 0

30.09.2024.

17:55

Specijalne snage spremne: Počinje totalni rat?

Uskoro bi trebalo da počne sledeća faza rata duž južne granice Libana, izjavio je danas izraelski ministar odbrane Joav Galant.

Izvor: Tanjug

Specijalne snage spremne: Počinje totalni rat?
EPA/MAJID ASGARIPOUR

Podeli:

Najmanje dva američka lista objavila su da su specijalne snage možda već izvršile kratke upade na libansku teritoriju, preneo je Rojters.

"Sledeća faza u ratu protiv Hezbolaha će uskoro početi", rekao je Galant na sastanku šefova lokalnih saveta na severu Izraela, navodi se u saopštenju njegove kancelarije.

On je rekao da će sledeća faza doprineti postizanju ratnog cilja – vraćanja stanovnika evakuisanih iz tog područja svojim kućama.

"Vol strit džornal" objavio je, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, da bi Izraelske odbrambene snage (IDF) mogle da pokrenu kopnenu operaciju u Libanu ove sedmice.

Izraelske vazdušne snage od prošle sedmice izvode masovne napade na ciljeve Hezbolaha u različitim oblastima Libana.

Takođe je bilo nekoliko ciljanih vazdušnih napada na glavni grad Libana, Bejrut, tokom kojih su ubijeni visoki komandanti Hezbolaha, uključujući vođu te grupe Hasana Nasralaha, koji je ubijen u petak.

Izraelska vojska je saopštila da je do sada napala nekoliko hiljada ciljeva Hezbolaha.

Hezbolah odgovara raketnim napadima, prvenstveno usmerenim na sever Izraela, a opseg raketnih napada znatno je povećan poslednjih dana.

I na oblast Tel Aviva lansirana je raketa koju su oborili izraelski sistemi protivvazdušne odbrane. Izraelska vojska saopštila je prošle sedmice da se priprema za kopnenu operaciju u Libanu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: