Svet 0

30.09.2024.

17:44

Potop: Najmanje 200 poginulih FOTO/VIDEO

Glavni grad Nepala je pogođen poplavama, koje nisu zapamćene poslednjih 20 godina, traga se za žrtvama, a za sada je zabeleženo namanje 200 poginulih.

Izvor: Index.hr

Potop: Najmanje 200 poginulih FOTO/VIDEO
EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Podeli:

Strpljiva potraga za mogućim preživelima nastavljena je u četvrtima Katmandua prekrivenih blatom zbog poplava i klizišta neviđenih razmera, u kojima je poginulo najmanje 200 stanovnika.

Čitave četvrti Katmandua pokrile su bujice vode i otpaci, a posledica su iznenadne poplave reke Bagmati koja preseca dolinu.

"Po poslednjim podacima koji su dostupni poginulo je 200 ljudi, 127 je povređeno, a 26 osoba se vodi kao nestalo", rekao je AFP potparol ministarstva unutrašnjih poslova Riš Rav Tivari.

Brojne ulice koje povezuju Katmandu s ostatkom zemlje potopila je bujica vode.

Dodao je da je najmanje 35 žrtava ostalo živo zatrpano u trima vozilima kada je klizište prekrilo jedan od ovih puteva, koji se nalaze južno od glavnog grada.

"Naš prioritet je potraga i spašavanje, a to se odnosi i na ljude koji su ostali zaglavljeni na ulicama", istakao je.

Nepalska vojska je objavila da je već sprovela više od 4.000 evakuacija, najviše helikopterima, zatim motornim čamcima i čamcima za spašavanje. Za čišćenje puteva koristili su se buldožeri i ostale mašine za iskopavanja.

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: