Svet 3

30.09.2024.

23:58

Izrael žestoko udario; Odjekuju eksplozije; Naređena evakuacija FOTO/VIDEO

Izraelska vojska najmanje je dva puta noćas pogodila predgrađe Bejruta.

Izvor: B92.net

Izrael žestoko udario; Odjekuju eksplozije; Naređena evakuacija FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Podeli:

Odjeknule su snažne eksplozije, a ranije je stanovništvo upozoreno da se evakuiše.

Završeno

23:52

Bukti: Siloviti udari

23:38

Odjekuju eksplozije
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

23:30

Hezbolah tvrdi da je ispalio rakete na izraelske trupe

Hezbolah je izdao saopštenje u utorak posle ponoći po tamošnjem vremenu u kome navodi da je ispalio rakete na izraelske trupa koje su se kretale ka libanskim pograničnim gradovima.

Međutim, nema potvrđenih izveštaja da je Izrael pokrenuo svoju dugo očekivanu kopnenu operaciju, a IDF još nije komentarisala akciju.

23:14

Bum! Gori

23:01

Gađali su ih

Libanski mediji upravo izveštavaju o napadima u južnom delu grada gde se nalazi kompleks zgrada koji koristi Hezbolah!

Izraelska vojska, podsetimo, upozorila je oprilike sat vremena pre napada civile da napuste tri lokacije Hezbolaha u Dahiji.

IDF je objavila i mapu na kojoj su prikazane lokacije koje će biti na meti avionskih napada.

22:50

Kopnena invazija?

Na granici između Izraela i Libana trenutno se vide "klasični znakovi kopnene invazije", kaže dopisnik Skaj Njuza s Bliskog istoka, Alistair Bunkal.

Izraelska vojska ranije je proglasila nekoliko gradova blizu svoje severne granice s Libanom vojnim zonama s ograničenim pristupom, dok su izveštaji večeras naveli da je artiljerijska vatra pogodila područja južnog Libana.

"Sve su to klasični znakovi uoči invazije," rekao je Bunkal.

22:48

Britanski ministar pozvao na trenutni prekid vatre između Izraela i Libana

Šef britanske diplomatije Dejvid Lami ponovio je danas poziv na trenutni prekid vatre u trenutku potencijalne eskalacije izraelsko-libanskog konflikta, nakon telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

"Mi smo obojica videli medijske izveštaje o sledećoj izraelskoj fazi u Libanu", rekao je Lami za Skaj Njuz, usled rastućeg broja indicija da je Izrael na ivici slanja kopnenih trupa u Liban.

22:14

Oglasio se predsednik Irana

Iranski predsednik Masud Pezeškijan izjavio je danas da će se njegova zemlja snažno suprotstaviti "surovosti i zločinu arogantnih sila koje ubijaju generale i borce otpora".

On je u intervjuu za tv Al-Manar dodao da je siguran da svi muslimani kao i slobodan svet neće ostati nemi pred pritisicma i ugnjetavanjem.

Pezeškijan je u prostorijama pokreta Hezbolah u Teheranu odao počast njegovom ubijenom vođi Sajedu Hasanu Nasralahu i ostalim zvaničnicima tog pokreta.

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: