Svet 17

30.09.2024.

17:20

Uživo Besni rat; Putin odlučio da je kraj; Kreće nova mobilizacija?

Rat u Ukrajini – 950. dan.

Izvor: B92.net

Besni rat; Putin odlučio da je kraj; Kreće nova mobilizacija?
Shutterstock/Mike Mareen

Podeli:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi u oktobru na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, Ukrajina i njeni partneri trebalo da definišu zajedničke korake i zajedničku viziju kako povećati pritisak na Rusiju.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite na blogu UŽIVO

Uživo

17:19

Putin istakao hrabrost i odlučnost ruske vojske

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je hrabrost i odlučnost ruske vojske "koja se bori u zoni specijalne operacije".

"Želeo bih još jednom da istaknem hrabrost i odlučnost naših vojnika i oficira koji se bore na prvoj liniji fronta, kao i nesebičan rad desetina hiljada civilnih specijalista, lekara, nastavnika, građevinara, inženjera, radnika koji pošteno ispunjava svoju dužnost, ponekad u veoma teškim, opasnim uslovima, i pomažu da se obnovi miran život u Novorosiji i Donbasu", rekao je Putin povodom Dana ujedinjenja Donjecke, Luganske, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Ruskom Federacijom.

15:28

Stoltenberg: NATO da ne odustane od upućivanja pomoći Ukrajini

Članice NATO ne bi trebalo da odustanu od upućivanja veće vojne pomoći Ukrajini zbog nepromišljene nuklearne retorike predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je danas odlazeći generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u intervjuu za Rojters.

Stoltenberg je reagovao na Putinovu prošlonedeljnu izjavu da bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje ako bude pogođena konvencionalnim raketama i da će Moskva svaki napad na nju podržan od strane nuklearne sile smatrati zajedničkim napadom, navela je agencija.

"Ono što smo videli je obrazac bezobzirne ruske nuklearne retorike i poruka, i to se uklapa u taj obrazac", rekao je Stoltenberg, koji će sutra, posle decenije na funkciji, predati rukovođenje NATO bivšem holandskom premijeru Marku Ruteu.

14:31

Zajedničko delovanje ruskih operatera dronovima i artiljerije

13:01

Gardijan: Za pet sati napada, na udaru 11 ukrajinskih regiona

13:00

Rusi bacili bombu FAB-3.000 na Vovčansk

13:00

Raznet T-90M

12:44

Najvažnije vesti Ministarstva odbrane Rusije o situaciji na kurskom pravcu:

Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 350 ljudi, raketni sistem "Tunguska" i radar izraelske proizvodnje na kurskom pravcu;

Ukrajinska strana do sada je na kurskom pravcu izgubila ukupno 18.900 ljudi;

Ruska vojska odbila je pet pokušaja ukrajinskih snaga da probiju državnu granicu u Kursku oblast u području Novog puta;

Grupa "Sever" odbila je dva protivnička kontranapada i sprečila napade na Olgovku i Kamiševku.
 

11:57

Snimak borbe u Kurskoj oblasti

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

21 h

Podeli: