Svet 4

30.09.2024.

9:28

Uživo "Zasuta" ukrajinska vojna kolona; Očajnički im je potrebna pomoć; Pet sati napada na prestonicu

Rat u Ukrajini – 950. dan.

Izvor: B92.net

"Zasuta" ukrajinska vojna kolona; Očajnički im je potrebna pomoć; Pet sati napada na prestonicu
Profimedia

Podeli:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi u oktobru na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, Ukrajina i njeni partneri trebalo da definišu zajedničke korake i zajedničku viziju kako povećati pritisak na Rusiju.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite na blogu UŽIVO

Uživo

09:25

"Najgora noćna mora NATO-a, ruske rakete pretvorile su najnoviji ukrajinski arsenal u pepeo"

Poznati vojni analitičar Skot Riter nedavno je podvukao strateški pristup Rusije, ističući da Rusija, uprkos svojim agresivnim akcijama, nije preterano reagovala, već je efektivno demontirala strategije NATO-a i nanela teške udarce ukrajinskoj vojsci.

Riterovi uvidi bacaju svetlo na složenu dinamiku sukoba, naglašavajući potrebu za nijansiranim razumevanjem ruske vojne taktike i geopolitičkih ciljeva.

"Najgora noćna mora NATO-a, ruske rakete pretvorile su najnoviji ukrajinski arsenal u pepeo", glasi naslov intervjua sa Riterom, objavljenog na Jutjubu.
 

08:28

Ukrajinska PVO: Oboreno 67 od 73

08:26

Očajnički im je potrebna pomoć

08:25

Ruzsi napali bolnicu u gradu Sumi: Ima mrtvih

08:25

Norveška diže zid na granici

08:23

Kolone ukrajinskih snaga "zasute"


Kolone Oružanih snaga Ukrajine našle su se na udaru u Krivom Rogu i Berislavu, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpora iz Nikolajeva Sergej Lebedjev. Kako je dodao, ruska vojska je pogodila još jednu kolonu i skladište u gradu Bela Crkva u Kijevskoj oblasti. Pored toga, na meti ruskih snaga našli su se i ukrajinski vojnici u Vinici.
 

08:23

Novi napadi na Belgorod

Ukrajinske snage izvele su napad dronovima na selo Oktjabrski u Belgorodskom okrugu i tom prilikom je poginuo borac iz jedinice za samoodbranu, dok je jedan civil ranjen.

08:22

Rusko ministarstvo odbrane: Zauzet utvrđeni položaj ukrajinskih snaga

Marinci iz grupe trupa "Sever" zauzeli su još jedan utvrđeni položaj Oružanih snaga Ukrajine u blizini naseljenih mesta u pograničnom regionu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

08:21

Rusi ušli u Ugljedar


Borbe za oslobođenje Ugljedara u DNR nastavljaju se u centralnom delu grada, rekao je kopredsedavajući koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov. "Naši momci su napredovali do centra grada. Žestoke borbe se nastavljaju, naše jurišne trupe su već u centralnom delu", rekao je Rogov.
 

08:19

Putin čestitao "sudbonosni događaj"


Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Rusije Dan ujedinjenja sa DNR, LNR, Hersonskom i Zaporoškom oblašću.

"Svim građanima naše zemlje srdačno čestitam ovaj zaista sudbonosan događaj. Ka ovome smo išli godinama, prolazeći teška iskušenja, znali smo u kakvim je nepodnošljivim uslovima stalnog granatiranja i blokade živeo Donbas dugih osam godina, kakvom su progonu bili izloženi građani Novorusije. Oni su ustali protiv oružanog državnog prevrata u Kijevu, pružili su otpor neonacističkoj diktaturi koja je zauvek htela da ih otrgne od njihove istorijske otadžbine, od Rusije", poručio je Putin.

On je istakao da se na oslobođenim teritorijama aktivno obnavljaju preduzeća, grade se stambene zgrade, bolnice, škole, vrtići. U tome učestvuju svi ruski regioni.

"Zahvaljujem svim građanima zemlje na jedinstvu i patriotskom duhu. Istina je na našoj strani. Svi postavljeni ciljevi će biti ostvareni", rekao je ruski predsednik.

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

13 h

Podeli: