Svet 4

29.09.2024.

10:38

Odmazda će biti brutalna: "Nećemo oklevati..."

Predsednik iranskog parlamenta Mohamad Baker Kalibaf izjavio je danas da će i nakon likvidacije vođe Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha, militantne grupe nastaviti da se suprotstavljaju Izraelu uz pomoć Teherana, preneli su iranski državni mediji.

Izvor: Tanjug

Odmazda će biti brutalna: "Nećemo oklevati..."
Tanjug/AP Photo/Oded Balilty, File

Podeli:

Savez poznat kao Osovina otpora, koji se gradio decenijama uz iransku podršku, uključuje palestinsku grupu Hamas, Hezbolah u Libanu, Hute iz Jemena i razne oružane šiitske grupe u Iraku i Siriji, podseća Rojters.

Izrael je saopštio da je Nasralah ubijen u petak u vazdušnom napadu na Hezbolahovu glavnu bazu u južnim predgrađima Beiruta, a Hezbolah je potvrdio da je lider te grupe ubijen, ali nije precizirano kako.

"Nećemo oklevati da idemo do bilo kojeg nivoa kako bismo pomogli otporu", rekao je Kalibaf i upozorio Sjedinjene Američke Države da su "saučesnici u svim zločinima" i da moraju prihvatiti posledice.

Osvrnuvši se na likvidaciju Nasralaha, iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči rekao je da Izrael "neće mirovati" i poručio da akcije jevrejske države neće proći bez odgovora.

Pročitajte i: 

Podeli:

Tagovi

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: