Svet 56

29.09.2024.

18:19

Uživo Smrtonosni napad; Rusi uništavaju; Ukrajina sve manja

Rat u Ukrajini – 949. dan. Ruske oružane snage su napale jutros oblast Zaporožja.

Izvor: B92

Smrtonosni napad; Rusi uništavaju; Ukrajina sve manja
Shutterstock/Mike Mareen

Podeli:

  • Sve najnovije informacije o ratu u Ukrajini pratite u blogu B92.net

Uživo

18:17

Ukrajina širi zonu prinudne evakuacije?

Ukrajina planira da u Sumskoj oblasti, na severoistoku zemlje, proširi zonu prinudne evakuacije, izjavio je načelnik regionalne vojne administracije Vladimir Artjuh.

"Razmatra se pitanje (proširenja zone) evakuacije. Povećaće se i broj punktova na kojima će biti uvedena prinudna evakuacija... Sledeće nedelje biće povećan broj ovih naselja sa prinudnom evakuacijom. To su većinom opštine u Sumskoj oblasti", rekao je Artjuh za ukrajinsku televiziju.
 

17:14

Danska će uložiti oko 630 miliona dolara u odbrambenu industriju Ukrajine

Dansko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je sklopilo sa Ukrajinom sporazum o investicijama u odbrambenu industriju te zemlje u vrednosti od 628 miliona dolara.

17:08

Rusi uništavaju


Pripadnici artiljerijskih jedinica grupe "Zapad" uništili su topom "hijacint S" samohodno artiljerijsko oruđe poljske proizvodnje "krab" i grupu ukrajinskih vojnika na kupjanskom delu fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

17:07


Načelnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov (koji se u Rusiji nalazi na spisku terorista i ekstremista) mogao bi da bude otpušten u najskorije vreme, piše ukrajinski portal "Novo vreme", pozivajući se na izvore u policiji.
 

15:48

Masovni napad Rusije

13:57


Komandant 72. ukrajinske brigade koja brani Ugljedar Ivan Vinik je smenjen, piše list "Strana.ua".
 

13:55

Izveštaj ruske vojske o situaciji na kurskom pravcu:
  • Ukrajinske snage su za dan izgubile 400 vojnika;
  • Ruske Oružane snage su uz podršku avijacije odbile šest pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da probiju granicu na području Novog puta u Kurskoj oblasti;
  • Ruska vojska je odbila pet kontranapada u Kurskoj oblasti i sprečila je pokušaje napada u pravcu Olgovke i Pogrebka;
  • Tokom borbi u Kurskoj oblasti, Oružane snage Ukrajine ukupno su izgubile više od 18,5 hiljada ljudi, 133 tenka, 38 stanica za elektronsko ratovanje.

13:54

13:49

Izvedeni napadi


Ruska avijacija i raketne snage izvele su napade na rezerve 10 ukrajinskih brigada u 16 ​​okruga Sumske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: