Svet 62

29.09.2024.

19:25

Uživo Napad na Energodar; Rusi uništavaju; Ukrajina sve manja

Rat u Ukrajini – 949. dan. Ruske oružane snage su napale jutros oblast Zaporožja.

Izvor: B92

Napad na Energodar; Rusi uništavaju; Ukrajina sve manja
Shutterstock/Mike Mareen

Podeli:

  • Sve najnovije informacije o ratu u Ukrajini pratite u blogu B92.net

Uživo

19:24

Pogođena ttrafo stanica kod Energodara

Artiljerijskim udarom Oružanih snaga Ukrajine uništen je transformator podstanice "Duga" u Energodaru u Zaporoškoj oblasti, saopštio je na Telegramu načelnik gradske uprave Eduard Senovoz.

On je dodao da u napadu nije bilo žrtava.

Prema njegovim rečima, napadi ukrajinske vojske na Energodar sve su intenzivniji, svi gradski sistemi podvrgavaju se ukrajinskim napadima. Pre svega, ugrožen je energetski sistem grada, istakao je Senovoz.

18:17

Ukrajina širi zonu prinudne evakuacije?

Ukrajina planira da u Sumskoj oblasti, na severoistoku zemlje, proširi zonu prinudne evakuacije, izjavio je načelnik regionalne vojne administracije Vladimir Artjuh.

"Razmatra se pitanje (proširenja zone) evakuacije. Povećaće se i broj punktova na kojima će biti uvedena prinudna evakuacija... Sledeće nedelje biće povećan broj ovih naselja sa prinudnom evakuacijom. To su većinom opštine u Sumskoj oblasti", rekao je Artjuh za ukrajinsku televiziju.
 

17:14

Danska će uložiti oko 630 miliona dolara u odbrambenu industriju Ukrajine

Dansko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je sklopilo sa Ukrajinom sporazum o investicijama u odbrambenu industriju te zemlje u vrednosti od 628 miliona dolara.

17:08

Rusi uništavaju


Pripadnici artiljerijskih jedinica grupe "Zapad" uništili su topom "hijacint S" samohodno artiljerijsko oruđe poljske proizvodnje "krab" i grupu ukrajinskih vojnika na kupjanskom delu fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

17:07


Načelnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov (koji se u Rusiji nalazi na spisku terorista i ekstremista) mogao bi da bude otpušten u najskorije vreme, piše ukrajinski portal "Novo vreme", pozivajući se na izvore u policiji.
 

15:48

Masovni napad Rusije

13:57


Komandant 72. ukrajinske brigade koja brani Ugljedar Ivan Vinik je smenjen, piše list "Strana.ua".
 

13:55

Izveštaj ruske vojske o situaciji na kurskom pravcu:
  • Ukrajinske snage su za dan izgubile 400 vojnika;
  • Ruske Oružane snage su uz podršku avijacije odbile šest pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da probiju granicu na području Novog puta u Kurskoj oblasti;
  • Ruska vojska je odbila pet kontranapada u Kurskoj oblasti i sprečila je pokušaje napada u pravcu Olgovke i Pogrebka;
  • Tokom borbi u Kurskoj oblasti, Oružane snage Ukrajine ukupno su izgubile više od 18,5 hiljada ljudi, 133 tenka, 38 stanica za elektronsko ratovanje.

13:54

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: