Svet 0

28.09.2024.

23:41

"Džon" potopio sve: Najmanje 22 osobe poginule FOTO/VIDEO

Najmanje 22 osobe poginule su u Meksiku od posledica nevremena koje je izazvao uragan Džon, preneo je večeras Rojters.

Izvor: Tanjug

"Džon" potopio sve: Najmanje 22 osobe poginule FOTO/VIDEO
EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Podeli:

Stanovnici jugozapadnog dela te zemlje evakuisani su danas zbog poplava.

Prema lokalnim medijima, u Gereru, najteže pogođenoj državi i jednoj od najsiromašnijih u Meksiku, 18 ljudi je poginulo, a mnogi u klizištima koje je uništilo kuće. Na jugu su mediji preneli da je tri smrtna slučaja zabeleženo u Oahaki, a jedan dečak udavio se u reci na severu u državi Mičoakan.

Guvernerka države Gerero Evelin Salgado podelila je slike nevremena na Iksu, na kojima se vidi kako pripadnici hitne pomoći u letovalištu Akapulko spasavaju ljude čamcem i helikopterom.

Salgado je rekla da je pristup aerodromu jutros ponovo uspostavljen. Građani koji imaju malu decu koji su se evakuisali iz poplavljenih naselja na gumenjacima i daskama za surfovanje, tražili su od vlasti podršku, jer se grad još uvek oporavlja od oluje koja je pogodila Akapulko prošle godine.

Prošlog oktobra, uragan Otis pogodio je Akapulko kao oluja kategorije 5, u kojoj je poginulo više od 50 ljudi. Obilne padavine i grmljavine predviđaju se kasnije večeras širom Gerera i delova Oahake, ali vlasti u Akapulku su saopštile da je voda počela da se povlači.

Uragan Džon počeo je juče da slabi i više se ne smatra aktivnom olujom. Meteorolozi kažu da toplije temperature okeana doprinose stvaranju uragana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: