Svet 0

28.09.2024.

23:22

Bajden poslao jasnu poruku: Ubistvo Nasralaha je mera pravde za brojne žrtve

Američki predsednik Džo Bajden nazvao je ubistvo generalnog sekretara Hezbolaha Hasana Nasralaha "merom pravde za njegove brojne žrtve", prenosi Bi-Bi-Si.

Izvor: Index.hr

Bajden poslao jasnu poruku: Ubistvo Nasralaha je mera pravde za brojne žrtve
Tanjug/AP Photo/Julia Demaree Nikhinson

Podeli:

On je rekao da su među Nasralahovim žrtvama bile "hiljade Amerikanaca, Izraelaca i libanskih civila".

Bajden je naglasio da SAD "u potpunosti podržava" pravo Izraela da se brani od Hezbolaha, Hamasa, jemenskih Huta i "bilo koje druge terorističke grupe koju podržava Iran".

Američki predsednik je takođe rekao da je naredio Pentagonu da ojača odbrambeni položaj američkih vojnih snaga na Bliskom istoku kako bi "odvratio agresiju".

On je rekao da je izraelski napad u kojem je u petak ubijen lider Hezbolaha bio odgovor na Nasralahovu odluku da otvori "severni front" protiv Izraela nakon napada Hamasa sa juga 7. oktobra prošle godine.

"Na kraju krajeva, naš cilj je da diplomatskim putem deeskaliramo tekuće sukobe i u Gazi i u Libanu", rekao je američki predsednik i dodao da je vreme da "širi region Bliskog istoka dobije veću stabilnost".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: