Svet 0

28.09.2024.

21:14

Zelenski "glavni" u Vašingtonu: Održao skoro 30 sastanaka

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je danas da je tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama održao skoro tri desetine sastanaka.

Izvor: Tanjug

Zelenski "glavni" u Vašingtonu: Održao skoro 30 sastanaka
Profimedia

Podeli:

"Skoro tri desetine sastanaka je održano ove nedelje u SAD, na Generalnoj skupštini UN i u Vašingtonu. Sjedinjene Američke Države, zemlje globalnog juga, Evropa, međunarodne organizacije, rade sa energetskim i odbrambenim kompanijama. Sve zarad jačanja položaja Ukrajine i približavanja pravednog mira", naveo je Zelenski na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, partnerima je predstavio Plan pobede.

"Ulažemo zajedničke napore radi obnove. I zajedno približavamo pravedan mir. Hvala svima koji su uz Ukrajinu!", naglasio je Zelenski.

Zelenski se sastao sa predstavnicima obe stranke američkog Senata i Predstavničkog doma u Vašingtonu, a 26. septembra američkom predsedniku Džozefu Bajdenu predstavio je Plan pobede na sastanku u Beloj kući.

Kasnije se sastao sa potpredsednicom Sjedinjenih Američkih Država i kandidatom za predsednika Demokratske stranke Kamalom Haris, koju je takođe upoznao sa detaljima Plana pobede.

Narednog dana, 27. septembra, u Njujorku, Zelenski je predstavio Plan pobede predsedničkom kandidatu iz Republikanske partije SAD Donaldu Trampu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: