Svet 0

28.09.2024.

18:05

Odjekuju sirene, širi se panika: Ispaljen veliki broj raketa VIDEO

Širom centralnog Izraela danas su se oglasile sirene, a Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je jedna raketa ispaljena iz Jemena, a da ih je oko 90 ispaljeno iz Libana u pravcu Izraela.

Izvor: Novosti

Odjekuju sirene, širi se panika: Ispaljen veliki broj raketa VIDEO
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Podeli:

Uzbuna na vazdušnu opasnost aktivirana je u Tel Avivu i okolnim gradovima, prenosi Tajms of Izrael. 

Većina napada libanske grupe Hezbolah bila je usmerena na severni Izrael, ali je više raketa dugog dometa ispaljeno i u pravcu Tel Aviva i Zapadne obale, navodi se u saopštenju.

Jemenski pokret Huti izrazio je danas žaljenje zbog smrti vođe libanske grupe Hezbolah, Sajeda Hasana Nasralaha, i poručio da će nastaviti da pruža podršku toj grupi. 

Hezbolah, saveznik Huta u alijansi koja se, uz podršku Irana, suprotstavlja Izraelu, prethodno je potvrdio da je vođa i jedan od osnivača te grupe, Sajed Hasan Nasralah, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu.

Hezbolah se u saopštenju zavetuje da će "nastaviti sveti rat protiv neprijatelja, a u znak podrške Gazi i Palestini i odbrane Libana i njegovog čvrstog i časnog naroda".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: