Svet 13

28.09.2024.

14:10

Potvrđeno: "Vođa je mrtav. Nastavljamo rat"

Libanska grupa Hezbolah potvrdila je danas da je njen vođa i jedan od njenih osnivača, Sajed Hasan Nasralah, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu, i najavila da će nastaviti da se bori protiv Izraela.

Izvor: Tanjug

Potvrđeno: "Vođa je mrtav. Nastavljamo rat"
Profimedia

Podeli:

U saopštenju se navodi da se Nasralah "pridružio svojoj mučeničkoj braći", prenosi AP. Hezbolah se u saopštenju zavetuje da će "nastaviti sveti rat protiv neprijatelja, a u znak podrške Palestini".

Nakon što je Hezbolah potvrdio Nasralahovu smrt, libanska televizija Al-Manar počela je da emituje stihove iz Kurana, prenosi Rojters.

Izraelske odbrambene snage saopštile su ranije danas da je lider Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u jučerašnjem napadu na komandni centar tog pokreta u južnom predgrađu Bejruta.

Generalnog sekretara militantnog libanskog pokreta Hezbolah, Hasana Nasralaha, mnogi su smatrali za najmoćnijeg pojedinca u Libanu koji je na raspolaganju imao 100.000 boraca. Na mestu sekretara Hezbolaha bio je od 1992. godine.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: