Svet 0

28.09.2024.

12:48

Vlasti objavile: Preuzeli su kontrolu, odmah izdato naređenje; Blokirani su

Avion iranske avio- kompanije Kešm Fars koji je iz Teherana leteo verovatno za Liban ili Siriju okrenuo se danas iznad iračkog vazdušnog prostora i vratio, nakon što su libanski zvaničnici objavili da je Izrael preuzeo kontrolu leta na aerodromu u Bejrutu.

Izvor: Tanjug

Vlasti objavile: Preuzeli su kontrolu, odmah izdato naređenje; Blokirani su
Profimedia

Podeli:

Incident se dogodio nakon što je izraelska vojska (IDF) sinoć saopštila da će sprečiti svaki pokušaj Irana da prebaci oružje libanskom Hezbolahu, uključujući njegovo dopremanje preko civilnog aerodroma u Bejrutu, prenosi Tajms of Izrael.

Kako su izvestili libanski mediji, ministar za javne radove i saobraćaj Libana Ali Hamija, izjavio je da je naložio jednom iranskom avionu da ne sleti na aerodrom u Bejrutu, kao i da ne ulazi u libanski vazdušni prostor pošto je Izrael preuzeo kontrolu nad tornjem kontrole leta na tom aerodromu i upozorio da će primeniti silu ako avion sleti u Libanu.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: