Svet 0

28.09.2024.

9:51

Rusi uništavaju sve pred sobom; Hiljade mrtvih

Danas je 948. dan rata u Ukrajini.

Izvor: B92

Rusi uništavaju sve pred sobom; Hiljade mrtvih
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Podeli:

Vojna uprava Kijeva saopštila je da je tokom noći oko 15 ruskih dronova napalo ukrajinsku prestonicu, ali da ih je ukrajinska protivvazdušna odbrana sve uništila dok su se približavali gradu.

“Deseti vazdušni napad na Kijev od početka septembra. Kao i tokom gotovo svih napada ovog meseca, i noćas je ruska vojska koristila dronove tipa Šahed koji su lansirani iz južnih i severoistočnih pravaca”, naveo je direktor vojne uprave Kijeva Serhij Popko, a prenosi Ukrinform. Prema njegovim rečima, vazdušna uzbuna u Kijevu bila je na snazi oko tri sata.

Uživo

10:15

Jak udar na Kijev

09:49

Rusi uništavaju sve pred sobom
Ruska vojska je "iskanderima" uništila skladište municije za raketne sisteme ukrajinskih Oružanih snaga u fabrici "Južmaš" u Dnjepropetrovsku, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

09:30

Ukrajinski ministar: U ruskim napadima na medicinski centar u Sumiju poginulo 6 osoba

U dva uzastopna ruska napada na medicinski centar u gradu Sumi na severoistoku Ukrajine danas je poginulo šest osoba, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko.

On je na Telegramu napisao da je u prvom napadu ubijena jedna osoba i oštećen plafon na nekoliko spratova bolnice. Prema rečima Klimenka, dok je trajala evakuacija pacijenata i osoblja došlo je do novog ruskog napada u kojem je poginulo još pet osoba, prenosi Rojters.

Regionalna administracija saopštila je da su u današnjem napadu upotrebljeni dronovi. Napadi na grad i region Sumi postali su mnogo češći otkako su ukrajinske snage izvele operaciju u susednom ruskom regionu Kursk u avgustu i zauzele više desetina naselja, navodi Rojters.

Ukrajinske vazdušne snage u međuvremenu su saopštile da su tokom noćašnjeg ruskog napada oborile 69 od 73 drona, kao i da je PVO uništila 15 dronova koji su lansirani na Kijev.

08:10

Hiljade mrtvih

08:07

Napad je izveden

Najnoviji ruski borbeni helikopteri Ka-52 M "aligator" izveli su napad avijacionim raketama na živu silu i tehniku ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Sve najnovije informacije o ratu u Ukrajini pratite u LIVE BLOGU B92. 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

20 h

Podeli: