Svet 0

28.09.2024.

12:19

Uživo Oglasio se Zelenski; Kijev je napadnut; Više od 650.000 ubijenih

Danas je 948. dan rata u Ukrajini. Ukrajinska vojska navodi da Rusija ne prestaje da napada duž granice Sumske i Černigovske oblasti.

Izvor: B92

Oglasio se Zelenski; Kijev je napadnut; Više od 650.000 ubijenih
Shutterstock/Ivan Cholakov

Podeli:

  • Sve najnovije informacije o ratu u Ukrajini pratite u blogu B92.net

    Uživo

    12:18

    Zelenski: Neophodno je izvršiti pritisak na Putina

    Ukrajini je potreban pravedan mir i računa na podršku i vođstvo SAD da na sve moguće načine pritisne Vladimira Putina i primora ga da zaustavi rat, izjavio je Volodimir Zelenski posle sastanka sa Donaldom Trampom. "Izuzetno je važno postići pravedan mir za ljude, posebno za porodice koje su izgubile decu. Ovo je velika tragedija", rekao je ukrajinski lider.

    Odgovarajući na pitanje šta treba da znači pravedan mir, Zelenski je istakao da, pre svega, ovaj rat nije trebalo ni da počne.

    12:02

    Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije
    • Grupa "Istok" poboljšala je svoje položaje a ukrajinske snage izgubile do 125 vojnika;
    • Jedinice grupe "Sever" nanele su poraz ukrajinskim jedinicama u Harkovskoj oblasti a protivnik je izgubio više od 60 vojnika;
    • Ruska vojska je u petak izvela udar "kindžalima" i udarnim dronovima na aerodromsku infrastrukturu ukrajinske vojske;
    • Grupa "Zapad" je poboljšala taktički položaj, a protivnik je u poslednja 24 sata izgubio do 400 vojnika, uništena su tri skladišta municije;
    • Jedinice grupe "Jug" zauzele su povoljnije položaje, odbile osam kontranapada ukrajinske vojske koja je izgubila do 725 vojnika, tenk, a uništena su i četiri skladišta municije;
    • Grupa "Centar" je odbila sedam kontranapada ukrajinske vojske a protivnik je izgubio više od 620 vojnika;
    • Pripadnici grupe "Dnjepar" naneli su poraz ukrajinskim snagama u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, protivnik je izgubio do 60 vojnika, samohodnu haubicu "gvozdika" a jedno skladište municije je uništeno;
    • Ruska PVO je za poslednja 24 oborila četiri projektila "hajmars" i 43 ukrajinska drona.

    10:15

    Jak udar na Kijev

    09:49

    Rusi uništavaju sve pred sobom
    Ruska vojska je "iskanderima" uništila skladište municije za raketne sisteme ukrajinskih Oružanih snaga u fabrici "Južmaš" u Dnjepropetrovsku, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

    09:30

    Ukrajinski ministar: U ruskim napadima na medicinski centar u Sumiju poginulo 6 osoba

    U dva uzastopna ruska napada na medicinski centar u gradu Sumi na severoistoku Ukrajine danas je poginulo šest osoba, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko.

    On je na Telegramu napisao da je u prvom napadu ubijena jedna osoba i oštećen plafon na nekoliko spratova bolnice. Prema rečima Klimenka, dok je trajala evakuacija pacijenata i osoblja došlo je do novog ruskog napada u kojem je poginulo još pet osoba, prenosi Rojters.

    Regionalna administracija saopštila je da su u današnjem napadu upotrebljeni dronovi. Napadi na grad i region Sumi postali su mnogo češći otkako su ukrajinske snage izvele operaciju u susednom ruskom regionu Kursk u avgustu i zauzele više desetina naselja, navodi Rojters.

    Ukrajinske vazdušne snage u međuvremenu su saopštile da su tokom noćašnjeg ruskog napada oborile 69 od 73 drona, kao i da je PVO uništila 15 dronova koji su lansirani na Kijev.

    08:10

    Hiljade mrtvih

    08:07

    Napad je izveden

    Najnoviji ruski borbeni helikopteri Ka-52 M "aligator" izveli su napad avijacionim raketama na živu silu i tehniku ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

22 h

Podeli: