Svet 0

27.09.2024.

23:08

Tramp otkrio sledeći potez: "Tražiću njihovo krivično gonjenje"

Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da će tražiti da Gugl bude krivično gonjen ako pobedi na izborima 5. novembra.

Izvor: Novosti

Tramp otkrio sledeći potez: "Tražiću njihovo krivično gonjenje"
EPA-EFE/WILL OLIVER

Podeli:

On tvrdi da ta kompanija prikazuje samo "loše priče" o njemu.

Tramp, u postu na svojoj društvenoj mreži Istina (Truth Social), nije izneo bilo kakve dokaze za svoju tvrdnju o Guglu, preneo je Rojters.

"Utvrđeno je da je Gugl nezakonito koristio sistem otkrivanja i prikazivanja samo loših priča o Donaldu J. Trampu, neke izmišljene u tu svrhu, dok je istovremeno otkrivao samo dobre priče o predsedničkoj kandidatkinji demokrata Kamali Haris", naveo je Tramp.

Tramp je istakao da je to nezakonita aktivnost i da se nada da će ih Ministarstvo pravde krivično goniti za očigledno mešanje u izbore.

"Ako ne (ih ne bude gonilo), u skladu sa zakonima naše zemlje, zatražiću njihovo krivično gonjenje, na maksimalnom nivou, kada pobedim na izborima i postanem predsednik Sjedinjenih Američkih Država", poručio je Tramp.

Tramp je izneo sličnu tvrdnju o Guglu 2019. godine, preneo je "Vašington post".

Međutim, poslednjih nedelja pojedine pristalice bivšeg predsednika SAD su obnovile optužbe. 

U julu, nekoliko dana nakon atentata na Trampa, milijarder Ilon Mask je u objavi na platformi X (Tviter) optužio Gugl da je zabranio pretragu o bivšem predsedniku Trampu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: