Svet 1

27.09.2024.

11:01

Uživo Uništeni "leopard" i "abrams"; Ugljedar gori; Rusi su tu...

Danas je 947. dan rata u Ukrajini. Raketni napadai počeli su od ranog jutra. Obe strane broje mrtve i povređene.

Izvor: B92.net

Uništeni "leopard" i "abrams"; Ugljedar gori; Rusi su tu...
Profimedia

Podeli:

Najmanje tri osobe su stradale, a pet ih je povređeno u ruskim napadima na Donjecku oblast, koji su započeti u ranim jutarnjim satima, saopštile su ukrajinske regionalne vlasti.

Sa druge strane, Rusija je saopštila da je preuzela kontrolom nad gradom Ukrajinsk u toj oblasti.

Američki predsednik Džozef Bajden je, u međuvremenu, u Njujorku najavio je da će SAD poslati novi paket pomoći Ukrajini, u vrednosti od osam milijardi dolara, ali uvesti i nove sankcije Rusije.

Reagujući na nastavak američke podrške, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će pomoć biti iskorišćena na "najefikasniji način" u zajedničkom cilju – pobede nad Rusijom.

Uživo

11:29

Snimak ruskog udara na Kupjansk

11:00

Krivi Rog gađan "Iskanderom"

10:16

Gore "leopard" i "abrams"

10:16

Ugljedar gori; Čime je ovo zasut?

10:10

U Krivom Rogu pogođena policijska stanica

Policijska stanica pogođena u ruskom raketnom napadu u Krivom Rogu i za sada nije poznat tačan broj povređenih, prenela je danas ukrajinska agencija Ukrinform. Ukrajinska policija objavila je na Fejsbuku da ima zarobljenih pod ruševinama.

"Oko 9.15 časova, neprijatelj je pogodio Okružnu policijsku kancelariju, za sada je poznato da ima povredjenih", navedeno je u saopštenju.

U napadu je uništena upravna zgrada, a oštećene su i privatne kuće koje se nalaze u blizini stanice. Policija i spasioci trenutno se nalaze na mestu nesreće.
 

10:08

Gori "nešto" rusko

10:08

Izveštaj Oružanih snaga Ukrajine

09:54

FSB istražuje strane novinare

09:03

Ruski hakeri objavili imena: Oni su upali u Kursku oblast


Ruski hakeri su objavili podatke o više od 800 pripadnika ukrajinske vojske koji su upali na teritoriju Kurske oblasti. U okviru projekta "NemeZida" objavljeni su podaci pripadnika 82. jurišne brigade ukrajinske vojske, 61. motorizovane brigade, operatora dronova, kao i 200 stranih plaćenika iz Izraela, Jermenije, Gruzije, Jordana, Kazahstana, Turske, Moldavije, Sirije i drugih zemalja.
 

  • Sve najnovije vesti sa Istočnog fronta pratite na našem LIVE Blogu

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: