Svet 1

26.09.2024.

12:50

Bocvana besna na Nemačku: "Ubićemo 20.000"

Bocvana je danas, nakon spora sa Nemačkom oko mogućih ograničenja na uvoz lovačkih trofeja, objavila plan za odstrel 20.000 slonova.

Izvor: Index.hr

Bocvana besna na Nemačku: "Ubićemo 20.000"
thedefensepost

Podeli:

"Kao što znate, u aprilu ove godine, uz svo poštovanje, Bocvana je ponudila Nemačkoj 20.000 slonova, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor od nemačke vlade", rekao je u intervjuu predsednik te afričke zemlje Mokgveetsi Masisi. sa nemačkim listom Bild.

Nije precizirano kada bi ubijanje moglo da počne

On je rekao da se njegova zemlja, kao i cela južna Afrika, suočava sa "najvećom sušom u poslednjih 50 godina" i da "naš narod gladuje, a slonovi su u opasnosti da umru". "Kada ljudi gladuju, naša je dužnost da ih nahranimo. I iskreno vam kažem: oni jedu i slonove", rekao je Masisi.

Predsednik Bocvane nije precizirao kada bi moglo da počne odstrel slonova. U pozadini situacije je burna rasprava koja je počela u proleće ove godine o mogućim daljim ograničenjima uvoza lovačkih trofeja. Nemačka ministarka životne sredine Štefi Lemke smatra se zagovornikom ovih ograničenja i na udaru je predstavnika afričkih zemalja, posebno Bocvane.

Bocvana je zabrinuta zbog daljih ograničenja uvoza lovačkih trofeja zbog velikih finansijskih gubitaka. U atmosferi rastućih tenzija, predsednik Masisi je rekao da je želeo da pošalje 20.000 slonova u Nemačku u znak protesta, ali se to nije dogodilo.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: