Svet 1

26.09.2024.

9:55

Ruski obaveštajci otkrili prljavu igru Engleza? "Umešani su u eksploziju"

Spoljna obaveštajna služba Rusije (SVR) dobija nove informacije koje potvrđuju umešanost Anglosaksonaca u eksplozije na "Severnim tokovima".

Izvor: Novosti

Ruski obaveštajci otkrili prljavu igru Engleza? "Umešani su u eksploziju"
EPA-EFE/Danish Defence Command

Podeli:

"SVR Rusije ne prestaje da prikuplja informacije o okolnostima serije eksplozija u Baltičkom moru 26. septembra 2022. godine. Stižu sve nove informacije koje potvrđuju ono što je kao tezu već izneo direktor službe S.E. Nariškin o umešanosti Anglosaksonaca u ove incidente", navodi se u saopštenju Službe.

U saopštenju se dodaje da dostupne obaveštajne informacije jasno ukazuju da napadi na gasovode predstavljaju akt međunarodnog terorizma i ekonomskog rata Anglosaksonaca protiv evropskih saveznika, pre svega Nemačke.

Verzija struktura i medija koje kontrolišu SAD i Britanija da su „Severne tokove“ samostalno digli u vazduh ukrajinski ekstremisti „ne drži vodu“, ali je već nametnuta Nemačkoj kao glavna, navodi se u saopštenju.

"SVR Rusije raspolaže informacijama o odluci donetoj u SAD i Velikoj Britaniji da se uoči još jedne godišnjice eksplozija sprovede dezinformaciona kampanja kako bi se prikrila istinska svrha sabotaže i njenih organizatora. Od avgusta ove godine, strukture i mediji pod kontrolom Vašingtona i Londona iznose lažne tvrdnje da su napade izveli isključivo ukrajinski ekstremisti koji su delovali nezavisno", ističe se u saopštenju.

"Uprkos činjenici da ova verzija ‘ne drži vodu’, upravo je ova verzija već nametnuta istražnim organima Nemačke kao osnovna. Postavljen im je ultimativan zadatak da brzo završe istragu do kraja godine, da teroristički napad pripišu ‘ukrajinskim avanturistima koji mrze Rusiju i da transatlantsku saradnju sklone van opasnosti", dodaje SVR.

Služba je navela da je teroristički napad na "Severne tokove" naneo nepopravljivu štetu evropskoj ekonomiji i izrazila nadu da će objektivna istraga ipak biti sprovedena.

U saopštenju se ocenjuje da dve godine nakon eksplozija, zapadne zemlje ne samo što nisu sprovele istragu, već pokušavaju da isfabrikuju njene rezultate.

Pročitajte još:

"Putine, robovlasnički mafijaški bosu..." VIDEO

Noćna mora za Ruse: Ukrajina doprema robote na prvu liniju fronta VIDEO

Opkoljen je, Rusi ga ravnjaju sa zemljom: "Ovo su poslednji trenuci" VIDEO

"Nešto je pošlo naopako s ruskim Buk M3..." VIDEO

Ruski vojnik se molio... I Ukrajinci su mu poštedeli život VIDEO

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: