Svet 0

25.09.2024.

19:15

Situacija se menja; Putinov prst sve bliži nukleranom okidaču: Upotrebićemo ga...

Vladimir Putin kaže da bi Rusija mogla upotrebiti nuklearno oružje ako je napadne neka država i da će se svaki konvencionalni napad na Rusiju koji podrži nuklearna sila smatrati zajedničkim napadom.

Izvor: Tanjug

Situacija se menja; Putinov prst sve bliži nukleranom okidaču: Upotrebićemo ga...
EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

Na sastanku Saveta bezbednosti o nuklearnom odvraćanju, Putin je predložio da se unesu brojna pojašnjenja u vezi s uslovima za rusku upotrebu nuklearnog oružja, prenela je agencija RIA Novosti.

"Na današnjem dnevnom redu imamo pitanje koje se odnosi na ažuriranje osnova državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja, uz vojnu doktrinu. Ovo je dokument u kojem je zvanično definisana i detaljno razrađena nuklearna strategija Rusije", naglasio je Putin.

Predsednik Rusije, govoreći na plenarnoj sednici SPIEF-a u junu, nije isključio mogućnost da će nuklearna doktrina zemlje morati da se prilagodi. 

On je dodao da je ova doktrina živi instrument.

Scenariji po kojima bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje navedeni su u Vojnoj doktrini i "Osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja". 

Prema dokumentima, to je moguće u slučaju agresije na Rusiju ili njene saveznike upotrebom oružja za masovno uništenje ili agresije upotrebom konvencionalnog oružja, kada je ugroženo postojanje same države.

Pročitajte još:

Preti potpuna katastrofa? "Putin planira da napadne nuklearke"

NATO se sprema za rat sa Rusijom; Šef komande: Planiramo transport velikog broja ranjenih

Ukrajinski komandosi upali u rusko utvrđenje: Čistili "sobu po sobu"

Moskva: Fatalna greška

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: