Svet 3

25.09.2024.

12:37

Kolektivna ostavka: Šta se to dešava u Nemačkoj?

Predsedništvo nemačke stranke Zeleni podnelo je kolektivnu ostavku, obrazlažući ovaj potez neuspesima na pokrajinskim izborima u septembru.

Izvor: Index.hr

Kolektivna ostavka: Šta se to dešava u Nemačkoj?
Shutterstock/David Remis Diez

Podeli:

"Došli smo do zaključka da je potreban novi početak", rekao je potpredsednik stranke Zeleni Omid Nouripour u stranačkom središtu u Berlinu.

Ostavku je podnela i druga podpredsednica stranke Rikarda Lang, kao i celokupno predsedništvo stranke. Ovim potezom, kako javljaju nemački mediji, predsedništvo stranke povlači posledice iz loših izbornih rezultata u istočnonemačkim saveznim pokrajinama Saskoj, Tiringiji i Brandenburgu.

Novi ljudi bi trebali biti izabrani u novembru

U Tiringiji i Brandenburgu stranka koja se punim imenom zove "Zeleni/Savez90" nije prešla izborni prag, a u Saskoj su s 5.1 odsto ostvarili svoj do sada najslabiji rezultat u ovoj saveznoj pokrajini. Analitičari procenjuju da birači odbacuju zelenu politiku usmerenu na energetskoj transformaciji, kao i stranku koja se protivi ograničavanju dolaska izbeglica.

Novo predsedništvo stranke bi trebalo da bude izabrano na stranačkoj konvenciji u novembru.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: